Responsabilul pentru relații externe al partidului naionalist maghiar Jobbik a negat Holocaustul i a susinut c evreii colonizeaz Ungaria, ntr-un interviu acordat publicaiei Jewish Chronicle. n interviul care a aprut n ziarului evreiesc din Londra, considerat de redactori ca fiind “ocant”, Marton Gyongyosi a mai declarat c tratamentul pe care Israelul l aplic palestinienilor este similar cu “sistemul nazist”.

jobbik 300x222 JOBBIK acuz evreii c ar “cumpra Ungaria” international Gyongyosi, un vorbitor fluent de limb englez, s-a ntrebat retoric dac cifra de 400.000 de evrei deportai i ucii de trupele maghiare sau cu complicitatea Ungariei n timpul celui de al doilea rzboi mondial chiar au fost omori cu adevrat. “A devenit o afacere fantastic jonglatul cu cifrele astea”, a declarat oficialul Jobbik.

Acesta a mai atras atenia asupra faptului c n spatele afacerilor israeliene din Ungaria s-ar afla un plan ascuns de “cumprare a rii”. El a fcut referire i la un discurs controversat din 2007 al premierului israelian Shimon Peres prin care acesta declara c statul sionist ar cumpra ri precum Ungaria, Romnia sau Polonia. “Evreii caut s construiasc n afara Israelului. Este un fel de expansiune n folosul lor. Dac Peres susine colonialismul, este natural atunci ca oamenii s simt c evreii nu sunt binevenii aici”, a spus Gyongyosi.

Anul trecut, mai muli evrei din Chicago au dat n judecat compania de ci ferate a Ungariei pentru complicitate n transportarea evreilor n lagrele de concentrare germane. Acest lucru a provocat furia reprezentantului Jobbik care a declarat c “aceti ahtiai dup bani se joac cu focul”.

Cnd un ziarist de la publicaia evreiasc l-a ntrebat ce prere are despre faptul c Ungaria ar putea s fie nevoit s-i cear scuze oficiale pentru rolul jucat n Holocaust, Gyongyosi a rspuns c “eu ar trebui s mi cer scuze pentru ce s-a ntmplat n urm cu 70 de ani? Mi se amintete asta n fiecare or. S trecem odat peste asta, pentru Dumnezeu. Aceast ntrebare mi se pare scandaloas”.

n tot acest timp partidul naionalist maghiar i consolideaz legturile cu Iranul. Aceast apropiere a fost constatat i n luna ianuarie a anului trecut cnd liderul Jobbik a declarat c “Ungaria este poarta ctre Occident a Iranului”.

“Iranul este n centrul Orientului Mijlociu, o ax pe care Israelul i SUA ncearc s o subjuge i s o controleze. Iranul este o ar extrem de panic i nu a nceput niciodat un rzboi, spre deosebire de Israel care a declarat rzboi tuturor vecinilor”, consider responsabilul pentru relaii externe al Jobbik. n opinia acestuia Israelul ar mai fi fost fondat de “teroriti” i astzi ar funciona dup “un sistem nazist”. “Privii la Lieberman[Nota FrontPress: Ministrul de externe al Israelului, nscut n Chiinu]. Nu e cu nimic diferit de Goebbels[Nota FP: Ministrul propagandei n cel de al Treilea Reich]. Este un nazist n toat regula”, a adugat acesta.

Referindu-se la cauza palestinian, Gyongyosi a condamnat politica Israelului din Fia Gaza i Cisiordania. El a acuzat mpucarea civililor de ctre trupele de ocupaie, inclusiv femei i copii, i s-a declarat i mpotriva zidului de securitate construit de Israel, care ar fi de fapt un “zid al apartheidului”. Tocmai din aceste cauze, oficialul Jobbik crede c “evreii nu au dreptul s vorbeasc despre ce s-a ntmplat n cel de al doilea rzboi mondial”.

garda JOBBIK acuz evreii c ar “cumpra Ungaria” international

Comunitatea evreiasc din Ungaria se ridic la cifra de 150.000 de persoane. Pe de alt parte, Alianța Tinerilor de Dreapta – Mișcarea pentru o Ungarie mai bun (Jobbik) a obinut n urma alegerilor generale din 2010 un numr de 47 de parlamentari. La nivel european partidul are strnse legturi cu Frontul Naional din Frana, partidul Flamura Tricolor din Italia, Naional-Democraii din Suedia sau Partidul Naional Britanic. Dup alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri n Parlamentul European.

Sursa:FrontPress.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.