Grecia ocheaz: Germania ne datoreaz 54 miliarde euro din timpul rzboiului

Aproape o zecime din cei 300 de membri ai Parlamentului de la Atena au cerut discutarea problemei unui mprumut luat de Germania n cel de-Al Doilea Rzboi Mondial de la guvernul Greciei, ar aflat atunci sub ocupaie nazist, datoria fiind estimat la 54 miliarde de euro, fr dobnzi.

De asemenea, parlamentarii solicit i acordarea unor reparaii pentru victimele atrocitilor comise de naziti i a valorilor furate, potrivit Athens News. Parlamentarii vor ca aceast chestiune s fie discutat n prezena minitrilor de Finane, de Extene, Aprrii i Justiiei, dar i a reprezentanilor prilor interesate.Semnatarii doresc ca Parlamentul s adopte o poziie clar asupra chestiunii, pe care o descriu ca “o problem naional crucial”.

n 1942, Puterile Axei au hotrt la o conferin germano-italian pe teme financiare c Grecia, ocupat dup ce luptase de partea Aliailor, era obligat s finaneze ocupaia strin printr-un mprumut.
Germania unificat datoreaz Greciei, ar victorioas n cel de-Al Doilea Rzboi Mondial, circa 54 miliarde de euro fr dobnd, susin cei 28 de parlamentari care au naintat solicitarea.
Ei spun c Grecia este victima unei nedrepti, ntruct este singura ar victorioas creia Germania nu i-a pltit reparaii legate de rzboi.

Germania este n prezent ara din zona euro cu cea mai important contribuie la pachetele de mprumuturi externe pentru Grecia. Statul elen a primit n 2010 un pachet de mprumuturi externe de 110 miliarde de euro de la rile zonei euro i FMI, iar anul acesta urmeaz un al doilea pachet financiar, de circa 130 miliarde de euro.

sursa: cotidianul.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.