Încă le e frică de umbra Fuhrer-ului ! Concert REPROGRAMAT de Opera din Berlin pentru a nu coincide cu ziua de nastere a lui Adolf Hitler

Opera din Berlin a reprogramat spectacolul Rienzi, de Richard Wagner, compozitorul preferat al lui Adolf Hitler, din cauza faptului că data coincidea cu ziua de naștere a fostului cancelar german.

Deutsche Oper, cea mai prestigioasă instituție de profil din capitala Germaniai, programase opera Rienzi, care a avut premiera la Dresda în 1842, fix în 20 aprilie. Cotidianul Die Welt a fost cel care a semnalat coincidența, spunând că este o “idee proastă” ca premiera operei să aibă loc chiar de ziua fostului conducător al celui de al Treilea Reich. Pentru a evita orice scandal, directorul  Christoph Seuferle a reprogramat întregul spectacol pentru ziua următoare.

Rienzi este povestea unui erou medieval italian care conduce o revoltă populară împotriva nobilimii. Se spune că era una din operele favorite ale lui Hitler, de care s-a îndrăgostit încă din adolescență. 

Sursa:FrontPress.ro 

Fragment din opera Rienzi de Richard Wagner

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *