Cine nu și-a dat seama dup 22 de ani c toate partidele din Romnia sunt corupte și au contribuit la distrugerea țrii fie e naiv fie face parte din cei 1% care exploateaz restul de 99% din populație. Acești 1%: politicieni corupți, afaceriști de carton, neocomuniști, interlopi și scursuri ale societții au adus Romnia n situația n care se afl astzi. Peste srcia și mizeria n care se zbat majoritatea romnilor aceștia și-au ridicat vile, s-au asigurat c rudele lor ocup funcții bine pltite și au avut grij s-și ngrașe conturile din bnci.

Pentru a vedea c actuala clas politic parazitar a jefuit Romnia trebuie doar s ne uitm n jur: btrni care triesc din pensii mizere, tineri care fug peste hotare pentru a-și construi un viitor mai bun, sute de mii de șomeri, spitale care arat ca niște lagre și o economie aproape moart. Toate acestea ntr-o țar n care se pot face bani mulți din turism, poate susține 80 de milioane de oameni cu agricultura sa și dispune de multe alte resurse. Politicienii au dat vina unii pe alții. Ani de zile ne-am pus speranța n partidele de opoziție, pentru ca odat ajunse la putere s constatm c nu e mare diferenț ntre aceștia și guvernul anterior. Iar acest ciclu s-a repetat de la revoluție ncoace.

Dar acest perpetuum mobile al srcirii și exploatrii acestei națiuni trebuie s nceteze. A venit vremea c Romnia s renasc, e timpul s fim creatorii propriului destin. Prea mult s-au lsat romnii manipulați de politicieni, prea mult au czut n pesimism și ignoranț. Zorii unei zile mai bune se apropie și sfrșitul dominației partidelor corupte va lua sfrșit, ns numai dac ne dorim asta cu adevrat.

De mai bine de dou decenii politicienii paraziți, care trateaz țara ca pe o feud a lor, au atacat naționalismul și au lovit cu fiecare ocazie n tinerii ce lupt pentru demnitatea noastr. Prin intermediul mass-mediei au demonizat orice credinț național-creștin și s-au dedat la abuzuri mpotriva naționaliștilor. Dar de ce? Pentru c le este fric. Le este fric de unpartid naționalistputernic care s ajung la guvernare. Naționalismul nseamn dragoste de neam, un lucru de care clasa politic nu e capabil, ba chiar ntruchipeaz perfect opusul acestui sentiment. De aceea le este team, c va veni ziua n care vor fi judecați pentru ce au fcut și vor pierde puterea.

Dac dup att timp de ”democrație” construit de foști membrii PCR Romnia a devenit o colonie a Uniunii Europene și a FMI, atunci e evident c a venit vremea unei schimbri radicale. O modificare a sistemului nu se va face nicicum prin susținerea partidelor infecte din opoziție ci doar prin acordarea sprijinului unor oameni noi, cu dragoste de țar, spirit de sacrificiu și credinț n Dumnezeu.

Dup atția ani de batjocur și suferinț, e momentul ca o nou forț s se ridice. Soluția e una singur: O Romnie naționalist, o țar a cetțenilor nu a clanurilor interlope de exploatatori care se ascund n spatele partidelor și doctrinelor. Anul acesta se va vedea dac romnii vor porni pe un nou drum spre un viitor mai bun sau se vor scufunda mai tare n mlaștina politicianismului.

DeCodrin Goia viaND Blog

comentariu rapcea.ro: e bine mcar c știm ce vrem… unii dintre noi. Problema este s nu cumva s deviem n drumul spre O ROMNIE CA SOARELE SFNT DE PE CER ! ntre țel și cile de a-l atinge pot fi discrepanțe att de mari nct te pot face s l ratezi. Iar politica romneasc nu ți acord dect o singur șans. Capitalul speranței, odat irosit, este pierdut pentru generații…

Vorbind de țel și cile de a-l atinge, aș creiona o mic povestioar ce ni se aplic n acest moment. S spunem c mpreun cu niște buni prieteni (și camarazi) de ani de zile, ne hotrm s cumprm o mașin, care s ne duc spre o localitate. Investim cu toții bani, efort și energie pentru a cumpra mașina – CU SCOPUL DECLARAT DE A MERGE SPRE LOCALITATEA RESPECTIV ! Mai avem cteva zile pn cnd vom primi mașina, toți suntem foarte emoționați, fiecare are deja rolul su. Unul va fi șoferul, altul va urmri harta drumului, unul va fi atent la gropi și obstacolele aprute pe drum, altul va fi mecanicul, etc… Și cu toții cotizm la benzin.

Ce te faci ns dac șoferul, surd la toate sugestiile pasagerilor cu care a cumprat mpreun mașina, alege un drum prost, sau ocolit, ctre destinație, cu tendința de a vira accentuat ctre stnga, deși semnalizeaz dreapta, deși afirm cu trie c mașina nu va face nici la stnga, nici la dreapta, ci va merge cu vitez doar nainte? Fr consultare cu ceilalți pasageri !? Benzina e scump, avem nevoie de pasageri care s pun și ei bani de benzin și chiar de pasageri pricepuți, care s dea o mn de ajutor la buna funcționare a mașinii…

Dac ns, fr nici o consultare, șoferul pune de capul lui fanioane la mașin n care declar pompos c suntem “singura curs spre localitatea X” și “unica soluție de a ajunge n localitatea x” ce e de fcut ? Pentru o mașin aflat nc n rodaj, care nici nu a fcut nc primii 10 kilometri, și nu are dect 9 locuri ocupate momentan, e un gest pripit, care i va deprta pe potențialii pasageri, care știu sigur c mai sunt și alte mașini care pot merge n aceeași direcție…

n schimb, sub pretextul c avem nevoie de cți mai mulți pasageri, șoferul dipune ca n mașin s nu le fie interzis urcarea celor care – chiar dac declar c vor s ajung n localitatea x, ei de fapt vor s ajung (cu adevrat) doar ntr-un singur loc: acas, la Moscova.

Problema cea mai mare este ns c șoferul nu prea se sftuiește cu pasagerii și tinde s ia hotrri care ne face pe unii pasageri s ne ntrebm cine i scrie de fapt foaia de parcurs ? Obișnuit cu trotineta pe care o conducea singur nainte, șoferul crede c poate conduce la fel și o mașin…

Atunci cnd un șofer tnr și neexperimentat n cursele de automobile, fr o bun cunoaștere a celorlalți participanți la raliul ctre localitatea X, alege s ignore sfaturile altor pasageri – mai buni cunosctori ai cursei, traseului și chiar al celorlalți participanți la curs, risc s pun n pericol ajungerea cu bine la destinația anunțat.

n aceste condiții, s-ar putea ca și eu, și alții dintre pasagerii inițiali, s nu mai fim motivați s depunem eforturile pe care suntem capabili s le depunem pentru a ajunge la destinație, dac șoferul ia astfel de hotrri de capul lui, sau chiar s schimbm mașina (pentru a nu ni se reproșa c vrem s schimbm șoferul)…

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *