Descoperirea ce poate schimba cursul istoriei

Cercetătorii ruși au crezut că vor găsi mai multe organisme unice într-un lac subglaciar din Antarctica, acolo unde au început forările în gheață. Însă nu mică le-a fost surpriza când au realizat că nu numai vietățile unicat sunt “locuitoarele” lacului Vostok.

Potrivit agenției de presă Ria Novosti, un buncăr de gheață a fost găsit exact lângă acest lac, despre care se credea că a fost închis în ultimii 20 de milioane de ani, scrieDaily Mail.

“Se pare că spre sfârșitul Celui De-al Doilea Război Mondial, naziștii s-au mutat către Polul Sud și au construit o bază nazistă chiar pe lacul Vostok”, scrie agenția rusească.

Ria Novosti a citat o declarație, făcută în 1943 de către amiralul nazist Karl Donitz, potrivit căruia, Germania a construit o fortăreață inatacabilă pentru Fuhrer, “în celălalt capăt al lumii”, adică în Antarctica. Potrivit datelor găsite în arhivele gemane, un submarin al naziștilor a ajuns la Polul Sud chiar în 1945, iar aceștia ar fi construit o peșteră din gheață, în care au depozitat mai multe documente secrete ale lui Adolf Hitler.

Mai mult, speculațiile nu s-au oprit aici, și s-a lansat chiar ipoteza că rămășițele lui Hitler și ale Evei Braun ar fi fost depuse în acest buncăr, pentru ca trupurile lor să fie păstrate intacte, pentru a fi mai apoi clonate.

Această expediție pe lacul Vostok este atent monitorizată de NASA și Agenția spațială din Rusia.

sursa: cotidianul.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer