Extrema Dreaptă din Olanda a pus românii la index

Partidul antiimigrație PVV al lui Geert Wilders a lansat un site unde cetățenii pot depune plângeri împotriva imigranților români, bulgari sau polonezi din Olanda, trasmite Mediadfax.ro.

gw 300x206 Site olandez unde se pot depune plângeri împotriva est europenilor eurosceptic “Ai probleme cu persoane din Europa Centrală și de Est? Ți-ai pierdut locul de muncă în fața unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să știm”, se arată pe site-ul lansat de PVV. Site-ul prezintă titluri de ziar precum “Nu ar fi mai bine dacă ai pleca înapoi?” sau “Est-europenii, din ce în ce mai infractori”, relatează site-ul DutchNews.nl.

Parlamentarul PVV Ino van de Besselaar a declarat că scopul site-ului este să prezinte o imagine adecvată asupra “problemelor cauzate de cetățenii central și est-europeni în ceea ce privește infracționalitatea, alcoolismul, consumul de droguri, aruncarea gunoiului și prostituția”. Rezultatele îi vor fi transmise ministrului Afacerilor Sociale, Henk Kamp.

Conform presei, ambasada Poloniei din Olanda nu este mulțumită de această inițiativă. “Inițiativele de partid jignitoare nu contribuie la o discuție calmă”, a declarat un purtător de cuvânt.

Anul trecut, ambasadorul polonez în Olanda Janusz Stanczyk a apreciat că atitudinea față de persoanele din Europa de Est este “la limita discriminării”.

sursa: Cotidianul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *