Israelul antreneaza teroristi sa ucida specialisti nucleari iranieni
Atacurile asupra specialistilor nucleari iranieni sunt duse la indeplinire de o grupare terorista dinIran, finantata, antrenata si inarmata de serviciul secret al Israelului, au confirmat doi oficiali americani.

Gruparea, Mujahedinii Poporului din Iran, este considerata terorista de catre SUA, scrieMSNBC.

Din 2007, cinci specialisti iranieni in chestiuni nucleare au murit in atentate si instalatii nucleare au fost distruse sau avariate in alte atacuri. Multe atacuri sunt ca-n filme: motociclistii lipesc din mers pe masina specialistului bombe cu magnet, spre exemplu.

Oficiali americani, vorbind sub protectia anonimatului, au declarat pentru sursa citata ca administratia Obama este constienta de aceasta campanie de asasinari insa nu este implicata in ea. Iranienii n-au nici ei niciun dubiu cine este implicat si au declarat-o in repetate randuri: Israelul si Mijahedinii Poporului, cunoscuti si drept MEK, MKO si PMI.

Mohammad Javad Larijani, consilier al ayatollahului Ali Khamenei, spune ca Mossadul antreneaza membrii MEK inIsrael, pentru a utiliza motocicletele si bombele de mici dimensiuni. Intr-o instanta, agentii Mossad au construit o replica a locuintei din Teheran a unui specialist nuclear, in asa fel incat asasinii sa se familiarizeze cu terenul inainte de atac.

Doi oficiali americani au confirmat, pentru NBC News, rolul jucat de MEK in asasinate. Israelul nu a comentat aceste informatii.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.