Scandal în Marea Britanie: implanturi contraceptive făcute pe ascuns, la școală, fetelor de 13 ani

Ultima inițiativă prin care guvernul britanic încearcă să controleze și chiar să micșoreze numărul tot mai mare de sarcini ale adolescentelor este una considerată scandaloasă și care provoacă vâlvă: fete de 13 ani au fost convinse să accepte implanturi contraceptive și totul s-a petrecut la școală, pe ascuns și fără ca părinții fetelor să bănuiască ceva sau să le fie cerut acordul.

eleve britania 300x199 Scandal în Marea Britanie: implanturi contraceptive făcute pe ascuns, la școală, fetelor de 13 ani  educatie Fetelor din nouă școli din Southampton li s-au oferit implanturi contraceptive la școală, fără acordul părinților, totul făcând parte dintr-o campanie de prevenire a sarcinilor nedorite la adolescente. Această practică -de a oferi implanturi contraceptive minorelor- este, scrie The Telegraph, răspândită după ce guvernul a ordonat consiliilor locale să cheltuiască bani oferind implanturi contraceptive și alte feluri de contraceptive încă de acum trei ani.

Fetele au primit implanturi -mici tubulețe flexibile care se introduc sub pielea antebrațului și care eliberează hormoni pentru a preveni ovulația. Cei care se declară împotriva acestei măsuri susțin că această măsură nu descurajează promiscuitatea și nici nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *