Ultima inițiativă prin care guvernul britanic încearcă să controleze și chiar să micșoreze numărul tot mai mare de sarcini ale adolescentelor este una considerată scandaloasă și care provoacă vâlvă: fete de 13 ani au fost convinse să accepte implanturi contraceptive și totul s-a petrecut la școală, pe ascuns și fără ca părinții fetelor să bănuiască ceva sau să le fie cerut acordul.

eleve britania 300x199 Scandal în Marea Britanie: implanturi contraceptive făcute pe ascuns, la școală, fetelor de 13 ani  educatie Fetelor din nouă școli din Southampton li s-au oferit implanturi contraceptive la școală, fără acordul părinților, totul făcând parte dintr-o campanie de prevenire a sarcinilor nedorite la adolescente. Această practică -de a oferi implanturi contraceptive minorelor- este, scrie The Telegraph, răspândită după ce guvernul a ordonat consiliilor locale să cheltuiască bani oferind implanturi contraceptive și alte feluri de contraceptive încă de acum trei ani.

Fetele au primit implanturi -mici tubulețe flexibile care se introduc sub pielea antebrațului și care eliberează hormoni pentru a preveni ovulația. Cei care se declară împotriva acestei măsuri susțin că această măsură nu descurajează promiscuitatea și nici nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

sursa: realitatea.net

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer