E weekend, e frumos afară, ninge ca-n povești, iar eu împreună cu iubita mea Sabina, ne petrecem această seară de vis… la sediul Baroului București, la comisia de numărare a voturilor exprimate la Adunarea Generală de astăzi.

Cum nu prea am mare lucru de făcut acum, stau cu laptopul în brațe și citesc mailuri. Îmi atrage atenția un mail de la un cititor al blogului, care mă informează că pe yogaesoteric.net a mai intrat cineva în gașca veselă a celor care au călcat pe bec la MISA.

Deschid linkul respectiv și observ că rubrica “decese spirituale” din chenarul violaceu tinde să acapareze treptat pagina principală, îmbogățindu-se la fiecare săptămână cu un nou articol moralist, demn de gazeta de perete a unei școli comuniste.

De data asta “victima” este Răzvan Hațeg. Bine ai venit în recycle bin-ul de pe yoga esoteric ! Interesat este că subiectul articolului îl reprezintă o poveste cu un coleg (Răzvan Hațeg) acuzat că a vrăjit cu vorbe frumoase o familie de yoghini inocenți, cărora le-a luat banii, fata minoră (nu de soție !) și jumate de împărăție, dispărând în aburerile spirituale ale transcendenței absolutului divin…

Nu mă pot împiedica să zâmbesc. Dacă în lista de blestemății puse în cârca lui Răzvan Hațeg ar figura și exploatarea “mioarei rătăcite” cu servicii de videochat, masaj erotic sau hosting japonez, am putea crede că avem de-a face cu un articol calomnios scris de către ziariștii cei demoniaci la adresa lui Grieg, și rătăcit din eroare pe yogaesoteric…

Și când te gândești că Răzvan Hațeg este unul dintre discipolii fideli până la fanatism ai lui Gregorian Bivolaru ! Din tagma ălora care umblau cu poza lui Grieg la inimă și făceau japa yoga cu numele lui… Oare ce s-o fi petrecut cu acest brav discipol ? Nu cumva omul chiar a intrat în rezonanță profundă cu modelul său spiritual și i-a preluat metehnele ?!

Acu, nu știu care e treaba cu Răzvan. Pe vremuri, conducea un grup de vira la care am participat și eu o perioadă. Știu că Grieg îl ținea la mare cinste și nu pierdea nici o ocazie să ni-l dea drept exemplu. Acum, a ajuns și el alături de noi, ceilalți proscriși din centrul paginii yogaesoteric. Ușor ușor, cucerim site-ul MISA cu fiecare articol despre noi, proscrișii. O fi bine, o fi rău ?!

Fiecare Hațeg, Mârț sau Trandafir exhibat pe yogaestoreric reprezinta de fapt dovada eșecului moral al unui maestru și al unei școli care a dat chix cu yama și niama.

Cursanții MISA au ajuns să fie mai scârbiți de articolele de pe yogaesoteric decât ar trebui să fie de articolele lui IntenseLight. Și le este din ce în ce mai greu să rămână la curs. Oare MISA încearcă intenționat să îndepărteze oamenii ?! O fi și ăsta vre-un soi de “test spiritual” drăcesc inventat de imaginația bolnavă a “mereu același” maestru infailibil ? Sau e pur și simplu dovada unei imbecilități duse la extrem ? Sun Tsu, marele strateg chinez, spunea în scrierile sale că cel mai mare dușman al cuiva este el însuși. În cazul MISA, chestia asta se potrivește mănușă.

Și dacă nu v-am convins încă, vă mai dau un argument. Definitiv și colosal. Celebrul VIP MISA Costică Cojocaru, mare amator de puștoaice și conferințe despre o continență pe care încă nu o realizează, s-a apucat să scrie pe blogul lui despre mine. Nimic deosebit până aici, dacă poți să ignori limbajul bolovănos și împiedicat, de tractorist ajuns instructor de yoga.

Dar ce face omul !? Ne dă idei: iată ce zice:

Propun foștilor cursanți (care astăzi investesc timp, energie, bani ca să-l defăimeze pe Gregorian Bivolaru) să realizeze ei o școală de yoga paralelă ce poate fi numită chiar MISA -2, prin care să ne arate cum trebuie procedat corect. Sper că sunt capabili să ne ofere soluții competente ținând cont mai ales de studiile pe care dânșii le fac acum. Aștept cu nerăbdare să observ plin de uimire și încântare valoarea lor spirituală.”

ïn să îi mulțumesc lui Costică pentru această idee genială ! Sunt convins că și Grieg îl va felicita pentru că ne-a oferit-o :))

Anunț pe această cale că am demarat împreună cu alți prieteni pasionați de yoga autentică, tradițională, demersurile pentru înregistrarea unei asociații care să aducă și să prezinte în România școli și maeștri yoghini autentici, recunoscuți, care să predea în cadrul unor retreat-uri, yoga. Atunci, Costică va avea ocazia să observe “ plin de uimire și încântare valoarea lor spirituală.”

 

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer