Dup 22 de ani de la cderea regimului comunist din Romnia, ne ntrebm cu toții (cei care mai au curiozitatea de a-și pune problema), cum se face c n toți acești 22 de ani de așa-zis democrație, nu s-a ridicat nici un partid cu doctrin politic de dreapta ?

Analiznd lista celor peste 50 de formațiuni politice ce figureaz ca nregistrate n Registrul Partidelor Politice, nu poți s nu remarci faptul c toate aceste partide sunt de stnga, att prin programul lor, prin mijloacele de aducere la ndeplinire a acestor programe, ct și pedigree-ul membrilor.

Toate partidele care au condus Romnia n ultimii 22 de ani sunt partide de sorginte comunist/socialist, ntre care membrii fostului PCR, reșapați n politicieni cu vederi democratice, se mișca fluidic, dup principiul vaselor comunicante, anihilnd orice tentativ de ridicare a unui partid anti-comunist.

Agresiunea sngeroas din Piața Universitții, din 1990 și 1991, a spulberat visele n teroare și violenț visele curajoase ale unor tineri care au dorit un viitor mai bun, fr comuniști.

Faț de alte țri din fostul bloc comunist, Romnia nu a putut face o trecere real la sistemul democratic. Spre deosebire de Ungaria, Republica Democrat German, Polonia și chiar Bulgaria, n Romnia nu s-au putut impune o lege a lustrației, nu s-au fcut publice dosarele foștilor lucrtori de securitate (precum n RDG), peste tot legea fiind adoptat cu lacune și jumtți de msur, care s le permit neocomuniștilor s scape de trecutul lor rușinos.

Apartenența la Partidul Comunist a liderilor societții actuale rmne n continuare o tem extrem de actual, chiar și la 22 de ani dup cderea oficial a comunismului.

Cu titlu de exemplu, art c deși Legea CNSAS oblig candidații la funcții n organele de conducere ale unor profesii (Notari, executori judectorești, avocați), s depun odat cu dosarul de nscriere, o declarație n form autentic (dat n fața notarului), n care declar c nu au fcut poliție politic și nu au fost securiști, n ceea ce privește Baroul București și Uniunea Național a Barourilor din Romnia (UNBR), aceast obligație imperativ nu este respectat, ba chiar a fost eludat printr-o… hotrre de consiliu… a Baroului București, n urm cu doar doi ani !

Același fenomen l regsim n toate categoriile de activitți, fapt ce ne demonstreaz un singur lucru: Aparatul comunist nu a pierit odat cu prbușirea regimului Ceaușescu. El a supraviețuit prin membrii si, și prin ncrengtura de relații dintre aceștia.

Dup cei 20 de ani proorociți de Silviu Brucan – necesari pentru a scpa definitiv de comuniști prin uzura lor fizic, am constatat cu amrciune c aceștia au fost nlocuiți de copii lor, ce manifest aceleași deprinderi ca și prinții.

De aceea am așteptat cu nfrigurare nașterea unui Partid Naționalist, autentic de dreapta, care s se situeze ntr-o opoziție real cu liota de comuniști, cu neamurile și copii lor, școliți n strintate, dar integrați perfect n sistemul mafiot moștenit.

Comuniștii care au luat puterea dup 1989 au știut s mimeze cu destul succes naționalismul – de stnga (vezi Partidul Romnia Mare), bulversnd conștiințele romnilor prin oferta electoral otrvit, a unor foste beizadele comuniste, vopsite peste noapte n culorile naționalismului.

Participnd ca membru fondator la fondarea Partidului Naționalist, pun și eu o crmid la temelia unei construcții politice n care nu vor avea posibilitatea s se infiltreze comuniști sau neo-comuniști. O construcție al crui liant s fie camaraderia, spiritul de sacrificiu pentru cauza național, credința n Dumnezeu și destinul luminos hrzit de El acestui Neam.

Sunt ncredințat c poporul romn are acele resurse umane și sufletești nebnuite, și c din snul lui vor rsri oameni și mai ales lideri care s conduc Romnia afar din mlaștina moral n care se zbate n prezent.

Partidul Naționalist este stindardul de lupt ridicat de ctre dreapta autentic romneasc, ce cheam n jurul su pe toți aceia care au nzuit și mai nzuiesc nc la idealul unei Romnii demne, nfloritoare, care s ne fac pe toți s fim MNDRII C SUNTEM ROMNI !

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.