Principalul sindicat al poliției elene amenință că va solicita emiterea unor mandate de arestare pe numele membrilor delegațiilor UE și FMI, sub acuzația că aceștia propun măsuri de austeritate profund nepopulare, scrie ziarul The Guardian, în ediția online, citat de Mediafax.

politia grecia 300x214 Polițiștii greci vor să i aresteze pe oficialii FMI și UE antisitem Conform unei scrisori obținute de Reuters, Federația Poliției Elene îi acuză pe reprezentanții CE, BCE și FMI de “șantaj, anularea în secret sau erodarea democrației și suveranității naționale” a Greciei. Sindicatul amenință că ar putea cere un mandat de arestare pe numele șefului delegației FMI, Poul Thomsen.

Amenințarea este mai degrebă simbolică, potrivit specialiștilor, în condițiile în care mandatele de arestare trebuie aprobate de judecători. Situația reflectă însă furia cetățenilor greci față de noile măsuri de austeritate solicitate de Troica formată din BCE, CE și FMI pentru acordarea unui nou împrumut destinat evitării intrării Greciei în incapacitate de plată.

“Dat fiind că mențineți această politică destructivă, vă avertizăm că nu puteți să ne faceți să luptăm împotriva fraților noștri. Refuzăm să stăm împotriva părinților noștri, fraților, copiilor și altor cetățeni care protestează cerând schimbarea acestor politici”, avertizează sindicatul polițiștilor eleni.

Scrisoarea îi este adresată șefului Misiunii BCE în Grecia, Klaus Masuch, și fostului șef al al Misiunii CE Servaas Deroose.

sursa: Realitatea.net

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer