mor_caii_de_frig( Click pe imagine pentru a o mări )Locuitorii din comuna ilfoveană au ajuns la limita răbdării din cauza ninsorilor și a gerului din ultima perioadă. Peste două sute de cai, printre care și câțiva mânji tineri, înfruntă frigul din casele stăpânilor. Nu mai au ovăz de câteva zile, iar pizza cu salam e și ea pe terminate.
Situația e dramatică. Privit din stradă satul pare pustiu, deși prin unele curți încă mai pâlpâie alarma de la Mercedes. Oamenii sunt disperați de frig și nu văd nicio speranță pentru ei și animalele din casă. „Stau săracii cai pe canapeaua din sufragerie și se uită la lift, doar-doar o mai veni cineva cu un snop de paie”, se plânge un bătrân combinator din sat. „Stăm fără curent de trei zile, ținem caii pe întuneric, fiindcă firele de curent stradal sunt pline de chiciură și n-ai cum să te legi la ele.”
Nu toți locuitorii din Ștefănești suferă însă din cauza frigului. Cei mai prevăzători dintre ei și-au făcut din timp rezerve de fier vechi, așa că pot să cumpere cu banii jos ovăz pentru caii lor. Evident, asta trezește invidia vecinilor: „Au cinci cai în casă, dar la întreținere s-au trecut numai doi, nenorociții dracului!”

sursa: timesnewsroman.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer