mor_caii_de_frig( Click pe imagine pentru a o mri )Locuitorii din comuna ilfovean au ajuns la limita rbdrii din cauza ninsorilor i a gerului din ultima perioad. Peste dou sute de cai, printre care i civa mnji tineri, nfrunt frigul din casele stpnilor. Nu mai au ovz de cteva zile, iar pizza cu salam e i ea pe terminate.
Situaia e dramatic. Privit din strad satul pare pustiu, dei prin unele curi nc mai plpie alarma de la Mercedes. Oamenii sunt disperai de frig i nu vd nicio speran pentru ei i animalele din cas. „Stau sracii cai pe canapeaua din sufragerie i se uit la lift, doar-doar o mai veni cineva cu un snop de paie”, se plnge un btrn combinator din sat. „Stm fr curent de trei zile, inem caii pe ntuneric, fiindc firele de curent stradal sunt pline de chiciur i n-ai cum s te legi la ele.”
Nu toi locuitorii din tefneti sufer ns din cauza frigului. Cei mai prevztori dintre ei i-au fcut din timp rezerve de fier vechi, aa c pot s cumpere cu banii jos ovz pentru caii lor. Evident, asta trezete invidia vecinilor: „Au cinci cai n cas, dar la ntreinere s-au trecut numai doi, nenorociii dracului!”

sursa:timesnewsroman.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.