Aproape 2.000 de naionaliti au mrluit luni n Dresda, estul Germaniei, pentru a comemora victimele bombardamentelor “Aliate” din 1945, o aciune criminal i foarte controversat deoarece acest ora era lipsit de orice importan strategic i adpostea mii de refugiai civili. Participanii la marul cu tore, membri i simpatizani ai mai multor micri naionaliste radicale din ar, au afiat steaguri negre, n semn de doliu i de respect fa de victimele nevinovate.

A avut loc ca deobicei i o contrademonstraie “antifascist”, dar poliia a inut la distan cele dou tabere. n jur de 13.000 de persoane, printre care mai muli politicieni locali, au format un lan uman n semn de protest fa de “marul neo-nazist”. Circa 5.500 de poliiti au fost prezeni pe strzi pentru a preveni orice violene.

n noaptea dintre 13 spre 14 februarie a anului 1945, cu doar cteva luni pn la sfritul celui de al doilea rzboi mondial, n Dresda au fost ucii peste 100.000 de civili germani ca urmare a bombardamentelor anglo-americane pentru care s-au folosit din plin i nediscriminatoriu bombe incendiare. Oraul, care adpostea refugiai din calea Armatei Roii, a fost distrus n proporie de 90 la sut iar operaiunea nu a avut nici un fel de importan strategico-militar.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer