Mii de NATIONALISTI germani au comemorat victimele HOLOCAUSTULUI din Dresda (FOTO)

Aproape 2.000 de naționaliști au mărșăluit luni în Dresda, estul Germaniei, pentru a comemora victimele bombardamentelor “Aliate” din 1945, o acțiune criminală și foarte controversată deoarece acest oraș era lipsit de orice importanță strategică și adăpostea mii de refugiați civili. Participanții la marșul cu torțe, membri și simpatizanți ai mai multor mișcări naționaliste radicale din țară, au afișat steaguri negre, în semn de doliu și de respect față de victimele nevinovate.

A avut loc ca deobicei și o contrademonstrație “antifascistă”, dar poliția a ținut la distanță cele două tabere. În jur de 13.000 de persoane, printre care mai mulți politicieni locali, au format un lanț uman în semn de protest față de “marșul neo-nazist”. Circa 5.500 de polițiști au fost prezenți pe străzi pentru a preveni orice violențe.

În noaptea dintre 13 spre 14 februarie a anului 1945, cu doar câteva luni până la sfârșitul celui de al doilea război mondial, în Dresda au fost uciși peste 100.000 de civili germani ca urmare a bombardamentelor anglo-americane pentru care s-au folosit din plin și nediscriminatoriu bombe incendiare. Orașul, care adăpostea refugiați din calea Armatei Roșii, a fost distrus în proporție de 90 la sută iar operațiunea nu a avut nici un fel de importanță strategico-militară.

Sursa: FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *