Persoanele care intră în șomaj vor fi amprentate dacă doresc asta, în condițiile în care la sediile AJOFM din țară au fost amenajate spații în care cei care primesc șomaj să poată să își facă viza lunară fără să mai fie nevoiți să treacă pe la ghișeele funcționarilor.

Astăzi, directorul AJOFM BN, Alexandru Manea, a prezentat presei  infochioșcul amplasat în sediul instituției pe care o conduce.

Șomerii pot afla prin utilizarea echipamentului care sunt locurile de muncă vacante, iar agenții economici pot opera fără a mai fi necesar ajutorul personalului agenției.

Deocamdată sistemul de vizare prin amprentă digitală nu este funcțional, însă urmează să fie în perioada viitoare.

de Iulia Bartha | bistrita24.ro

Aceasta campanie a inceput anul trecut

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din Deva este singura din județ care beneficiază de un Infochișc de la care șomerul poate obține viza lunară electronică, prin utilizarea amprentei digitale.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara beneficiază, începând de ieri, de un nou sistem de furnizare a serviciilor publice de ocupare. Este vorba despre un Infochioșc PROSELF (Promovarea Serviciilor de tip Self Service) care facilitează accesul șomerilor și al agenților economici la serviciile oferite de instituție.

Sistem modern
Implementat prin fonduri europene, proiectul are rolul de a contribui la transformarea Serviciilor Publice de Ocupare într-o structură orientată cât mai eficient către nevoile clienților AJOFM. Infochioșcul se adresează atât șomerilor, cât și agenților economici. Aceștia, în baza unui cont creat în acest Infochioșc, vor putea găsi toate informațiile dorite fără a mai fi nevoiți să apeleze la personalul Agenției. „Modernizarea a fost posibilă ca urmare a implementării proiectului PROSELF, care este în desfășurare și care este implementat la nivel național de către Agenția Naționala de Ocupare a Forței de Muncă, urmând ca aceste servicii să fie implementate și în celelalte locații ale AJOFM Hunedoara. Este o soluție la nivel european, des utilizată de serviciile SPO europene și care și-a dovedit eficiența în ocupare. Fondurile europene oferă posibilitatea finanțării acestor proiecte și AJOFM nu va întârzia în a folosi aceste oportunități pentru modernizarea propriei activități”, a declarat directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan Velichi.

Fără cozi pentru viza lunară

Prin acest sistem, șomerul are posibilitatea de a se informa singur despre locurile de muncă existente pe piața muncii hunedorene, precum și la utilizarea serviciului de viză lunară electronică, prin utilizarea amprentei digitale. „Se substituie astfel o bună parte din activitatea de informare și consiliere a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și activitățile de mediere în vederea ocupării persoanei respective și evidența prezenței acesteia la viza lunară”, a mai adăugat șeful AJOFM Hunedoara.

 

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer