Persoanele care intr n omaj vor fi amprentate dac doresc asta, n condiiile n care la sediile AJOFM din ar au fost amenajate spaii n carecei care primesc omaj s poat s i fac viza lunar fr s mai fie nevoii s treac pe la ghieele funcionarilor.

Astzi, directorul AJOFM BN, Alexandru Manea, a prezentat presei infochiocul amplasat nsediul instituiei pe care o conduce.

omerii pot afla prin utilizarea echipamentului care sunt locurile de munc vacante, iar agenii economici pot opera fr a mai fi necesar ajutorulpersonalului ageniei.

Deocamdat sistemul de vizare prin amprent digital nu este funcional, ns urmeaz s fie n perioada viitoare.

de Iulia Bartha |bistrita24.ro

Aceasta campanie a inceput anul trecut

Agenia pentru Ocuparea Forei de Munc din Deva este singura din jude care beneficiaz de un Infochic de la care omerul poate obine viza lunar electronic, prin utilizarea amprentei digitale.

Agenia Judeean pentru Ocuparea Forei de Munc (AJOFM) Hunedoara beneficiaz, ncepnd de ieri, de un nou sistem de furnizare a serviciilor publice de ocupare. Este vorba despre un Infochioc PROSELF (Promovarea Serviciilor de tip Self Service) care faciliteaz accesul omerilor i al agenilor economici la serviciile oferite de instituie.

Sistem modern
Implementat prin fonduri europene, proiectul are rolul de a contribui la transformarea Serviciilor Publice de Ocupare ntr-o structur orientat ct mai eficient ctre nevoile clienilor AJOFM. Infochiocul se adreseaz att omerilor, ct i agenilor economici. Acetia, n baza unui cont creat n acest Infochioc, vor putea gsi toate informaiile dorite fr a mai fi nevoii s apeleze la personalul Ageniei. „Modernizarea a fost posibil ca urmare a implementrii proiectului PROSELF, care este n desfurare i care este implementat la nivel naional de ctre Agenia Naionala de Ocupare a Forei de Munc, urmnd ca aceste servicii s fie implementate i n celelalte locaii ale AJOFM Hunedoara. Este o soluie la nivel european, des utilizat de serviciile SPO europene i care i-a dovedit eficiena n ocupare. Fondurile europene ofer posibilitatea finanrii acestor proiecte i AJOFM nu va ntrzia n a folosi aceste oportuniti pentru modernizarea propriei activiti”, a declarat directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan Velichi.

Fr cozi pentru viza lunar

Prin acest sistem, omerul are posibilitatea de a se informa singur despre locurile de munc existente pe piaa muncii hunedorene, precum i la utilizarea serviciului de viz lunar electronic, prin utilizarea amprentei digitale. „Se substituie astfel o bun parte din activitatea de informare i consiliere a persoanelor aflate n cutarea unui loc de munc, ct i activitile de mediere n vederea ocuprii persoanei respective i evidena prezenei acesteia la viza lunar”, a mai adugat eful AJOFM Hunedoara.

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.