Mihai Răzvan Ungureanu face curățenie în birourile Palatului Victoria. Premierul le-a cerut subordonaților săi ca toate icoanele, tablourile, diplomele sau calendarele să fie înlăturate de pe pereții cabinetelor.

icoane guvern 300x182 Ungureanu ar fi ordonat scoaterea icoanelor din birouri religie Dispoziția lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost dată la începutul acestei săptămâni iar unii angajați s-au conformat deja. Premierul le-a mai transmis angajaților Palatului Victoria că va verifica personal dacă cerința sa a fost îndeplinită.

Măsura lui Mihai Răzvan Ungureanu de a fi înlăturate iconele de pe pereți încalcă articolul 9 din Convenția Europeană pentru apărarea drepturilor omului.

Mai exact, “libertatea de a-și manifesta religia sau convingerile constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru siguranța publică, protecția ordinii, a sănătății sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor și libertăților altora.”

sursa: Antena3

UPDATE:  Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a negat informația prezentată în media potrivit căreia ar fi cerut ca icoanele să fie scoase din birourile instituțiilor guvernamentale, informează Agerpres.

 

SĂ ÎI DĂM O ȘANSĂ, SĂ ARATE CE POATE !

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer