Analistul economic Ilie erbnescu, cunoscut pentru opiniile sale contondente, este de prere c, dei Tratatul privind stabilitatea, coordonarea i guvernana n cadrul Uniunii Economice i Monetare este foarte “ademenitor”, el este injust i nerealist i doar statele care nu vor respecta interdiciile pe care le conine se vor mai putea dezvolta.

“Tratatul este ademenitor, dac nu chiar apetisant, ca soluie pentru criza datoriilor i chiar i pentru problema euro, iar pentru Romnia eu nu vd dect un singur motiv serios pentru acest pact fiscal, dincolo de teorii: dac va fi mai mic deficitul va fi mai puin de furat”, a afirmat miercuri Ilie erbnescu la dezbaterea organizat de PSD pe tema acestui document.

n opinia lui erbnescu,acest pact este “complet injust” pentru c Germania, de exemplu, s-a dezvoltat folosind instrumentul deficitului bugetar i acum ea le interzice altor state acest lucru, scrie Agerpres.

“Asta se numete colonialism. Aprarea economiei naionale nu se mai poate. Ei (statele dezvoltate ale UE) au fcut-o 50 de ani, apoi s-a interzis. Vreau s atrag atenia c singurele ri care se mai dezvolt sunt cele care nu respect aceste interdicii ntr-un fel sau altul, mai detept sau mai puin detept”, a susinut, n cadrul dezbaterii, Ilie erbnescu.

Analistul a afirmat, de asemenea, cpactul este “complet nerealist”. “Ne speriem de el, dar nu va fi aplicat. n doi – trei ani va crea o asemenea austeritate i cdere a economiei c va face foarte probabil ruperea UE”, a opinat analistul economic.

Pe de alt parte, premierul Mihai-Rzvan Ungureanu i-a exprimat sperana miercuri ca i partidele de opoziie s se alture protocolului de susinere a ratificrii de ctre Romnia a tratatului.”Acest protocol este deschis semnrii ctre toate partidele parlamentare. Eu sper ca i PSD, PNL i PC s semneze acest protocol care face parte dintre temele de interes naional major. Nu vorbim aici de o diviziune politic, n momentul n care este vorba de interesul naional i nu sunt vorbe goale”, a spus Ungureanu citat de Agerpres.”Ceea ce sper este ca la nivelul partidelor parlamentare s se completeze semnturile. Preedinii celor trei partide s i alture numele”, a completat premierul.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer