Conducerea colii a pornit un adevrat RZBOI, dup ce…

Un biat de apte ani din Marea Britanie a fost acuzat de rasism de conducerea colii unde nva, dup ce i-a ntrebat un coleg dac “e negru fiindc provine din Africa“, scrieDaily Mail.

Hayley White (29 de ani), mama bieelului, a primit un telefon de la coal, n care i se spunea c Elliott a fost implicat ntr-un “incident rasist”. Mai mult, femeia a fost chemat la o edin, la care au mai participat fiul ei, profesoara care a fost martora incidentului i directoarea colii din Hull.

Cnd am ajuns la coal i l-am ntrebat pe Elliott ce s-a ntmplat, a devenit foarte suprat. Repeta ntruna c el a pus o simpl ntrebare i c nu a vrut s fie obraznic. L-a suprat foarte tare incidentul“, a declarat mama bieelului.

Femeia susine c, la respectiva edin, a fost pus s citeasc regulile colii, n special cea legat de “tolerana zero fa de rasism”. “Mi s-a spus s semnez unformularprin care s recunosc c fiul meu a fcut o remarc rasist, urmnd ca hrtia s fie trimis ctre autoritile locale, pentru alte investigaii. Am refuzat s semnez. I-am spus profesoarei c fiul meu este curios, i place mereu s pun ntrebri, dar asta nu nseamn c e rasist”, a explicat mama lui Elliott.

n ciuda declaraiilor femeii, conducerea colii a decis s continue ancheta, mai ales c mama bieelului de culoare s-a plns c fiul ei a fost jignit. n urma incidentului, mama lui Elliott a declarat c se gndete s-i mute fiul la o alt coal.

Karl Turner, parlamentar laburist care reprezint regiunea Hull, a declarat c este de datoria lui s ia rasismul n serios, dar c remarca lui Elliott nu a fost una jignitoare, ci doar mnat de curiozitate. “Cred c s-a exagerat, iar profesorii i-au pierdut uzul raiunii”, a explicat Turner.

Totui, profesorii i conducerea colii din Hull se apr, spunnd c au procedat “conform regulamentului”.

sursa: gandul.info

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *