Conducerea școlii a pornit un adevărat RĂZBOI, după ce…

Un băiat de șapte ani din Marea Britanie a fost acuzat de rasism de conducerea școlii unde învață, după ce și-a întrebat un coleg dacă “e negru fiindcă provine din Africa“, scrie Daily Mail.

Hayley White (29 de ani), mama băiețelului, a primit un telefon de la școală, în care i se spunea că Elliott a fost implicat într-un “incident rasist”. Mai mult, femeia a fost chemată la o ședință, la care au mai participat fiul ei, profesoara care a fost martora incidentului și directoarea școlii din Hull.

Când am ajuns la școală și l-am întrebat pe Elliott ce s-a întâmplat, a devenit foarte supărat. Repeta întruna că el a pus o simplă întrebare și că nu a vrut să fie obraznic. L-a supărat foarte tare incidentul“, a declarat mama băiețelului.

Femeia susține că, la respectiva ședință, a fost pusă să citească regulile școlii, în special cea legată de “toleranța zero față de rasism”. “Mi s-a spus să semnez un formular prin care să recunosc că fiul meu a făcut o remarcă rasistă, urmând ca hârtia să fie trimisă către autoritățile locale, pentru alte investigații. Am refuzat să semnez. I-am spus profesoarei că fiul meu este curios, îi place mereu să pună întrebări, dar asta nu înseamnă că e rasist”, a explicat mama lui Elliott.

În ciuda declarațiilor femeii, conducerea școlii a decis să continue ancheta, mai ales că mama băiețelului de culoare s-a plâns că fiul ei a fost jignit. În urma incidentului, mama lui Elliott a declarat că se gândește să-și mute fiul la o altă școală.

Karl Turner, parlamentar laburist care reprezintă regiunea Hull, a declarat că este de datoria lui să ia rasismul în serios, dar că remarca lui Elliott nu a fost una jignitoare, ci doar mânată de curiozitate. “Cred că s-a exagerat, iar profesorii și-au pierdut uzul rațiunii”, a explicat Turner.

Totuși, profesorii și conducerea școlii din Hull se apără, spunând că au procedat “conform regulamentului”.

sursa: gandul.info

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer