Recensamant 2011: De unde va "scoate" INS un milion de romani?

In octombrie trecut toatŃ suflarea romÔneascŃ era informatŃ din blogosferŃ cŃ recensŃmÔntul nu este ok și trebuie refuzat, ţn ciuda ţndemnurilor autoritŃților.
De multe ori, m-am ţntrebat oare cÔți romÔni au recepționat mesajul și l-au și pus ţn aplicare, opunÔndu-se recenzŃrii. Acum, am aflat !
Institutul National de Statistica (INS) incearca sa recupereze datele privind cele un milion de persoane estimate ca nu au fost recenzate, prin confruntare cu informatiile primite de la sursele administrative.
Prin surse administrative se intelege ANAF, centrele universitare. Alte surse de verificare vor fi unitatile militare si penitenciarele, in urma carora este posibil ca cifrele sa arate atat un supliment de populatie, cat si diferente negative, prin dubla inregistrare.”Vom incerca sa recuperam datele pentru cei care nu au fost recenzati. In primul rand,ávom confrunta datele pentru cei nerecenzati cu declaratiile 112 de la ANAF, pentru ca reprezinta informatii certe ca aceleápersoane, care au platit contributii in octombrie 2011, sunt in tara. Daca ambii parinti figureaza ca platitori la ANAF, atunci este logic ca si copii inregistrati in evidenta populatiei sunt in tara”, a spus Pisica, director al Directiei generale de statistica sociala si demografica din INS.INS a anuntat la inceputul luniiáfebruarieáca aproximativ 2,8% din gospodarii nu au putut fi recenzate anul trecut, ceea ce echivaleaza cu circa unámilionáde persoane, luand in calcul familia medie din Romania, de 2,7-2,8 persoane, relateazaáMEDIAFAX.

Intrebata cum explica un procent atat de ridicat de persoane nerecenzate, directorul INS s-a limitat sa precizeze caáatributiile privind angajarea recenzorilor si coordonarea lor au apartinut Ministerului Administratiei si Internelor, prefecturilor si primariilor, in timp ce Statistica a asigurat doar metodologia si criteriile de selectie.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares