Mama unei fetie de cinci este sigur c micua a fcut cancer dup ce a fost alptat la sn. Britanica Lucy Petagine avea deja implanturile de sn PIP (Poly Implant Prothese) atunci cnd a rmas nsrcinat cu Lola. Ceea ce femeia nu a tiut, atunci cnd a alptat-o pe Lola, implanturile cu silicon industrial erau rupte. La numai un an i jumtate, Lola a fost diagnosticat cu cancer, iar medicii nu pot exclude acum posibilitatea ca boala micuei s fie cauzat de implanturile degradate. Lola are anse extrem de mici de supravieuire.

Scandalul implanturilor PIP a izbucnit n decembrie, anul trecut, cnd s-a aflat c implanturile PIP, despre care se tia c erau umplute cu silicon medical, erau,de fapt, umplute cu silicon industrial, folosit la saltele. Peste 2.700 de persoane au depus plngeri mpotriva lui Jean-Claude Mas, fondatorul companiei productoare de proteze PIP. Dintre paciente, 20 de purttoarea a implanturilor PIP au fost diagnosticate cu cancer, la 16 fiind cancer mamar. Mas (72 de ani) a fost arestat la nceputul acestui an.

Printre pacientele care au avut probleme cu proteza mamar a fost i Lucy Petagine. Ea a trecut prin operaia de mrire a snilor n anul 2001. n anul 2007, cnd a nscut-o pe Luna, implantul de la snul drept s-a rupt, scrie publicaia britanic “The Sun”.
“Dac, n cele din urm, se va dovedi c fiica mea a fcut cancer din cauza implanturilor mele, din cauza vanitii mele, voi muri”, mai spune Lucy Petagine.Medicul de la spitalul Highgate, din nordul Londrei, a considerat c nu este un risc i c poate alpta normal. Numai c, n acel moment, nimeni nu bnuia faptul c n locul siliconului medical, implanturile erau umplute cu silicon industrial, toxic pentru organism. Lola a fost alptat la sn, iar cnd a mplinit un an i jumtate a fost diagnosticat cu o form grav de cancer la creier. Tumoarea i-a afectat centrul nervos i va continua s creasc. Medicii nu i dau anse de supravieuire, iar acum, prinii Lolei sunt ngrijorai i pentru cea de-a doua feti a cuplului, n vrst de trei ani, la rndul ei alptat la sn.

Lucy Petagine spune c nu i poate permite n acest moment o operaie de nlocuire a implanturilor, ntruct banii se duc pe tratamentul pe care Lola l face pentru a lupta cu cancerul.

Scandalul implanturilor PIP continu, iar specialitii afirm c se ateapt ca mai bine de 80% dintre pacientele care i-au pus aceste proteze s aib nevoie de ajutor psihologic pentru a trece peste aceast traum.

Sursa:EVZ.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.