Mama unei fetițe de cinci este sigură că micuța a făcut cancer după ce a fost alăptată la sân. Britanica Lucy Petagine avea deja implanturile de sân PIP (Poly Implant Prothese) atunci când a rămas însărcinată cu Lola. Ceea ce femeia nu a știut, atunci când a alăptat-o pe Lola, implanturile cu silicon industrial erau rupte. La numai un an și jumătate, Lola a fost diagnosticată cu cancer, iar medicii nu pot exclude acum posibilitatea ca boala micuței să fie cauzată de implanturile degradate. Lola are șanse extrem de mici de supraviețuire.

Scandalul implanturilor PIP a izbucnit în decembrie, anul trecut, când s-a aflat că implanturile PIP, despre care se știa că erau umplute cu silicon medical, erau, de fapt, umplute cu silicon industrial, folosit la saltele. Peste 2.700 de persoane au depus plângeri împotriva lui Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze PIP. Dintre paciente, 20 de purtătoarea a implanturilor PIP au fost diagnosticate cu cancer, la 16 fiind cancer mamar. Mas (72 de ani) a fost arestat la începutul acestui an.

Printre pacientele care au avut probleme cu proteza mamară a fost și Lucy Petagine. Ea a trecut prin operația de mărire a sânilor în anul 2001. În anul 2007, când a născut-o pe Luna, implantul de la sânul drept s-a rupt, scrie publicația britanică “The Sun”.
“Dacă, în cele din urmă, se va dovedi că fiica mea a făcut cancer din cauza implanturilor mele, din cauza vanității mele, voi muri”, mai spune Lucy Petagine.Medicul de la spitalul Highgate, din nordul Londrei, a considerat că nu este un risc și că poate alăpta normal. Numai că, în acel moment, nimeni nu bănuia faptul că în locul siliconului medical, implanturile erau umplute cu silicon industrial, toxic pentru organism. Lola a fost alăptată la sân, iar când a împlinit un an și jumătate a fost diagnosticată cu o formă gravă de cancer la creier. Tumoarea i-a afectat centrul nervos și va continua să crească. Medicii nu îi dau șanse de supraviețuire, iar acum, părinții Lolei sunt îngrijorați și pentru cea de-a doua fetiță a cuplului, în vârstă de trei ani, la rândul ei alăptată la sân.

Lucy Petagine spune că nu își poate permite în acest moment o operație de înlocuire a implanturilor, întrucât banii se duc pe tratamentul pe care Lola îl face pentru a lupta cu cancerul.

Scandalul implanturilor PIP continuă, iar specialiștii afirmă că se așteaptă ca mai bine de 80% dintre pacientele care și-au pus aceste proteze să aibă nevoie de ajutor psihologic pentru a trece peste această traumă.

Sursa: EVZ.ro 

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer