Iranul amenință cu “lovituri militare preventive” în stil american

Iranul avertizeaza cu o lovitura preventiva daca este amenintat
Iranul va face actiuni preventive impotriva dusmanilor sai, daca simte ca interesele sale nationale sunt in pericol, a avertizat, marti 21.02.2012, adjunctul fortelor armate iraniene.

“Strategia noastra acum este ca, daca simtim ca dusmanii nostri pun in pricol interesele noastre nationale, si vor sa decida sa faca asta, vom actiona fara sa mai asteptam prima lor actiune”, a amenintat Mohammad Hejazi, potrivit Reuters.
Având în vedere că Rusia și China au avertizat prin comandanți ai forțelor armate că vor apăra Iranul “ca pe propriul lor teritoriu” în caz de conflict armat, amenințarea comandantului forțelor armate iraniene este menită să dezarmeze orice tentativă israeliană de atac asupra unor ținte aflate pe teritoriul iranian.
Mai mult, dacă sursele serviciilor secrete iraniene vor anunța pregătiri ale unor agresiuni provenite de pe teritoriul Israelului, este posibil să asistăm la atacuri “chirurgicale” cu rachete iraniene inteligente, ale unor baze militare din Israel, tactică folosită în trecut atât de SUA cât și de Israel.
În aceste condiții, cred că e cazul ca fabricanții de arme americani, să se întrebe îngrijorați, dacă nu cumva lăcomia lor nu i-a împins să vândă Iranului – în trecut – arme prea multe – și prea bune.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *