őn vreme ce s„pt„m‚nile trecute europenii reuniți la Bruxelles la semnalul st„p‚nilor lor sioniști, votau cu dinții cam str‚nși un embargo energetic Ómpotriva Iranului, ce urma s„ intre Ón vigoare mai la var„, c‚nd o mai sc„dea consumul, o mai trece iarna și s-or calma spiritele, urm‚nd s„ fie identificate surse alternative de achiziționare a aurului negru, Iranul Ói “ajut„” pe acești tr„d„tori ai intereselor națiilor lor, s„ se hot„rasc„ ce este mai important: poporul care i-a ales sau jidanii care le dau ordine.

Cert este c„ luni 20 februarie 2012,†Presedintele Companiei Nationale de Petrol, Ahmad Ghalebani, a anuntat lumea ca va opri livrarile catre Germania, Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Olanda.

Conform evidentelor Agentiei Nationale pentru Energie, 30% din importurile de petrol ale Greciei si 13% din cele ale Italiei vin din Iran.

Intre timp, pretul petrolului urca. Vineri la pranz, barilul se vindea cu 120,81 de dolari la Londra si 105,35 la New York. Luni dimineata era 121,15 la Londra si 105,44 la New York, nivele care nu s-au mai atins din mai 2011, cand urcasera tot urmare a unor tensiuni dintre Iran si restul lumii.

Le Figaro†apreciaza ca, in conditiile crizelor din Orient si ale conflictelor cu Iranul, pretul ar putea ajunge repede la 150 de dolari.

Problema este delicata pentru Europa, Ón condițiile Ón care Iranul exporta in Europa 30% din vanzarile sale de petrol.

Este greu de spus c‚t de șifonați vor ieși din aceasta afacere politicienii †europeni, confruntați cu o criz„ economic„ de proporții, ce nu avea nevoie de o alt„ piatr„ de moar„ at‚rnat„ de g‚t – ca s„ trag„ la fund definitiv economia european„. Cert este c„ cei pedepsiți de c„tre Iran vor trebui s„ cumpere sigur†petrol de la altii mai scump, Ón vreme ce Iranul se reorienteaz„ și vinde surplusul c„tre China, ale c„rei cerințe energetice sunt din ce Ón ce mai mari.
Pentru Europa n-ar fi greu sa-si gaseasca o sursa de petrol. Problema este LA CE PEȚ ?! Cel mai mare furnizor din lume este foarte aproape,†Rusia, Óns„ pe fondul escalad„rii crizei politice de la Moscova, unde europenii sunt Ónvinuiți – al„turi de americani, c„ Óncearc„ s„ provoace o revoluție “portocalie”, lucrurile nu sunt simple. Rușii deja au limitat exportul de gaze c„tre Europa, iar Óntre timp prețul combustibilului crește Óntr-un ritm alarmant.

őntrebarea este – c‚t timp vor mai suporta europenii aventurile politicienilor jid„niți, suport‚nd din propriul lor buzunar costurile †declarațiilor belicoase Ómpotriva Iranului ?

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares