copii gay 300x199 Tot mai mulți copii americanii vor s și schimbe sexul educatie Un numr din ce n ce mai mare de copii i adolesceni americani se declar transexuali și aleg s fac tratamente de schimbare de sex, dezvluie un raport publicat de revista Pediatrics.

Raportul detaliaz cazurile a 97 de fete i biei care au primit un asemenea tratament de schimbare de sex n perioada 1998 – 2010. Cel mai tnr copil avea 4 ani.

Copiii cu vrste mici (i prinii lor) sunt consiliai psihologic i monitorizai pn la apariia primelor semne de pubertate, de obicei n jurul vrstei de 11 sau 12 ani. Apoi, copiii primesc medicamente care s stopeze procesul pubertții, sub form de injecii lunare n valoare de 750 de euro sau implanturi, dup caz. Dup ce pacienții au atins vrsta de 16 ani, ncepe administrarea hormonilor de schimbare a sexului, care dureaz toat viața.

Schimbarea rolurilor sociale i personificarea indivizilor de sex opus sunt practici obinuite n rndul copiilor, ns acești copii sunt altfel. Dorința de a avea sexul opus pentru ei nu este o joac, ci o problem care i duce la diperare pe prinți. Unii dintre ei sunt diagnosticai de psihiatru cu „tulburarea identitii sexuale”, dar, n realitate, aceast problem se ntlnete doar ntr-un caz din 10.000, declar Dr. Norman Spack, autorul unuia dintre rapoartele publicate azi și directorul uneia dintre clinicile de tratare a problemelor de identitate sexual. Spack crede c pediatrii trebuie s recunoasc existența acestor copii și s accepte c au nevoie s fie tratați.

O poziție nuanțat vine din partea unui bioetician: „oferirea unui tratament de schimbare de sex persoanelor sub 18 ani ridic ntrebri de ordin etic i, prin urmare, este nevoie de o testare psihologic att a prinilor ct i a copiilor”, a declarat Dr. Margaret Moon, care pred la Institutul de Bioetic John Hopkins Berman, citat de Associated Press. „Unii copii pot primi un diagnostic psihiatric n situaii n care ei sunt pur și simplu frustrați de o identitate sexual prea ngust definit. Alii pot fi homosexuali și sunt contrni s fac tratament pentru c prinii sunt mai confortabili cu o asemenea situaie dect cu un copil homosexual”, a continuat Moon, care a concluzionat c „un tratament ireversibil aplicat prea devreme e nociv.”

Lipsa tratamentului poate fi și mai nociv, spun doctorii care susțin poziția doctorului Spack. Ei spun c n lipsa unui tratament acești copii transexuali sunt supuși unui risc mare de depresie sau chiar automutilare și suicid.

n schimb, ali medici nu vd cu ochi buni aceste terapii și au o poziție radical faț de ea. Conform Colegiului Regal de Psihiatrie din Londra, citat de Medical Journal of Australia, tulburrile sexuale sunt de cele mai multe ori asociate unor probleme emoionale i comportamentale, legate de traume psihologice, biologice, familiale sau sociale. „Toate dovezile arat c tulburrile de identitate sexual sunt o form de boal psihic i trebuie tratate ca boal psihic. Modificarea problemei biologice a iluziei psihologice nu rezolv nimic”, a declarat bioeticianul Nicholas Tonti-Filippini.

n plus, criticii tratamentului spun c terapia hormonal de schimbare a sexului este o procedur cu multiple efecte negative asupra creterii i dezvoltrii copiilor, printre care osteoporoz, dureri articulare i angina pectoral. n timp ce efectele tratamentelor pe termen scurt pot fi oprite, terapia de lung durat are consecine ireversibile, putnd cauza infertilitate permanent la ambele sexe sau cancer, n cazul administrrii n exces a hormonilor.

Subiectul a fost prezentat i deCNNn anul 2011. Interviul a fcut public povestea lui Thomas, devenit Tammy n urma unui asemenea tratament de schimbare a sexului (foto) i schimbrile intervenite n viaa lui.

sursa:Semnele Timpului

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.