Iata ce aflam din articolul ATENȚIE! De la 1 martie, Google știe TOT CE FACI! Află cum să-ți ștergi urmele până nu e prea târziu:

În mai puțin de o săptămână, Google va aplica schimbările controversate ale politicii sale de confindețialitate care vor permite companiei să obțină, să stocheze și să folosească informații personale despre utilizatori.
De la 1 martie, nu vei mai avea voie să folosești Google fără să completezi datele necesare noii politici de confidențialitate, care vor ajuta la crarea unui profil permanent, ce va conține, numele vostru, sexul, localitate și chiar și orientarea sexuală.

Înainte însă de acea dată, mai puteți face un singur lucru: să vă ștergeți istoria de browsing din Google pentru ca din momentul aplicării noii politici să nu puteți fi monitorizat decât din acel moment înain

Libertatea.ro vă oferă pașii pe care îi aveți de făcut pentru a vă șterge istoria de căutări Google:

1. Mergeți pe site-ul Google și logați-vă în cont. Apăsați pe numele vostru, în dreapta sus, și selectați din meniul dropdown “Account Settings” sau “Setările contului”.

2. În noua fereastră care vi se deschide, găsiți în secțiunea “Services” sau “Servicii” un link către “View, enable, or disable web history” sau “Vizualizați, activați sau dezactivați Istoricul web”

3. Acum puteți elimina tot Istoricul web de pe google apăsând pe butonul Remove all Web History sau Eliminați tot Istoricul Web. Odată ce ați făcut acest lucru, istoria va rămâne dezactivată până în momentul în care veți dori să o reporniți.

Atenție, însă! Chiar dacă vă veți dezactiva istoria web, asta nu îi va opri pe cei de la Google să adune și să stocheze informațiile legate de căutările voastre și să le folosească în scopuri interne. În acest caz, Google trebuie însă să șteargă datele în 18 luni.

DACĂ nu aveți cont pe Google, nu ați scăpat monitorizare. În cazul în care nu vă veți loga, fie pentru că nu aveți cont, fie pentru că nu doriți să vă faceți unul, căutările vă vor fi monitorizate prin IP-ul computerului.

Chiar dacă deocamdată nu se știe exact cum va folosi Google această combinație de informații pe care le obține despre noi, politica de confidențialitate a fost criticată pe întregul mapamond.

“Lucruri pe care le făceai până acum într-o relativă anonimitate, vor fi de aici înainte asociate cu numele tău, fața ta, numărul tău de telefon. Dacă folosești servicii Google, trebuie să fii de acord cu această politică”, a declarat Mat Honan, specialist la site-ul Gizmodo.

Intră AICI pentru a citi ÎN ÎNTREGIME politica de confidențialitate Google, care va intra în vigoare de la 1 martie 2012!

Comentariu saccsiv:

   Am intrat pe link-ul indicat si am extras cateva chestii:

Colectăm informații în două moduri:

 • Informații pe care le furnizați. Pentru multe dintre serviciile noastre, este nevoie să vă creați un Cont Google. Când creați unul, vă solicităm informații cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon sau de carte de credit. Dacă doriți să beneficiați la maximum de funcțiile de distribuire pe care le oferim, este posibil să vă solicităm, în plus, să creați un Profil Google  vizibil pentru public, care poate include numele și fotografia dvs.

Cum utilizăm informațiile pe care le colectăm

[…]

Putem să utilizăm numele pe care îl furnizați în profilul Google în cadrul tuturor serviciilor pe care le oferim și care necesită un Cont Google. În plus, putem să înlocuim numele anterioare asociate cu Contul dvs. Google, astfel încât să fiți reprezentat consecvent în cadrul tuturor serviciilor noastre. Dacă alți utilizatori au deja adresa dvs. de e-mail sau alte informații care vă identifică, putem să le afișăm informațiile vizibile în mod public din Profilul Google, cum ar fi numele și fotografia dvs.

Informațiile pe care le distribuiți

Multe dintre serviciile noastre vă permit să distribuiți informații către alte persoane. Rețineți că atunci când distribuiți informații în mod public, acestea pot fi indexate de motoarele de căutare, inclusiv de Google.Serviciile noastre vă oferă diverse opțiuni de distribuire și de eliminare a conținutului.

Informațiile pe care le distribuim

Nu distribuim informațiile cu caracter personal către companii, organizații și persoane din afara Google, decât dacă intervine una dintre următoarele situații:

 • Cu consimțământul dvs.

Vom distribui informații cu caracter personal către companii, organizații sau persoane din afara Google atunci când avem consimțământul dvs. în acest sens. Solicităm consimțământul de înscriere pentru distribuirea oricărorinformații speciale cu caracter personal.

 • Către administratorii de domenii

În cazul în care Contul dvs. Google este gestionat de un administrator de domeniu  (de exemplu, în cazul utilizatorilor Google Apps), atunci administratorul dvs. de domeniu și distribuitorii care furnizează asistență pentru utilizatori în cadrul organizației dvs. vor avea acces la informațiile din Contul Google (inclusiv la e-mail și la alte date). Administratorul dvs. de domeniu ar putea:

  • Să vizualizeze statisticile referitoare la contul dvs., cum ar fi cele legate de aplicațiile pe care le instalați.
  • Să modifice parola contului dvs.
  • Să suspende sau să anuleze accesul dvs. la cont.
  • Să acceseze sau să păstreze informațiile stocate ca parte a contului dvs.
  • Să primească informații despre contul dvs. pentru a îndeplini cerințele legii aplicabile, reglementările în vigoare, procedurile legale sau solicitările guvernamentale executorii.
  • Să vă restricționeze posibilitatea de a șterge sau de a edita informațiile ori setările de confidențialitate.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate a administratorului dvs. de domeniu.

 • În vederea prelucrării externe

Furnizăm informații cu caracter personal afiliaților noștri sau altor parteneri de afaceri sau persoane de încredere pentru a le prelucra în numele nostru, pe baza instrucțiunilor noastre și în conformitate cu Politica noastră de confidențialitate și cu orice alte măsuri corespunzătoare de confidențialitate și securitate.

 • Din motive legale

Vom distribui informații cu caracter personal către companii, organizații sau persoane din afara Google în cazul în care considerăm cu bună credință că accesarea, utilizarea, păstrarea sau dezvăluirea informațiilor respective sunt necesare în mod rezonabil pentru:

  • Respectarea legii aplicabile, a reglementărilor, a procedurilor legale sau a solicitărilor guvernamentale executorii.
  • Punerea în aplicare a Termenilor și condițiilor în vigoare, inclusiv investigarea posibilelor încălcări ale acestora.
  • Detectarea, prevenirea sau combaterea în alt mod a fraudei, a problemelor de securitate sau de ordin tehnic.
  • Protejarea împotriva încălcării drepturilor, proprietății sau siguranței companiei Google, a utilizatorilor noștri sau a publicului, așa cum se stipulează sau se permite prin lege.

Putem distribui în mod public și către partenerii noștri, cum ar fi editorii, agenții de publicitate sau paginile de internet conexe, informații cumulate, care nu identifică personal utilizatorii. De exemplu, putem să distribuim informații în mod public pentru a indica tendințe ale utilizării generale a serviciilor noastre.

În cazul în care compania Google este implicată într-o fuziune, într-o achiziție sau într-o vânzare de active, vom continua să asigurăm confidențialitatea tuturor informațiilor cu caracter personal și vom notifica utilizatorii afectați înainte ca informațiile cu caracter personal să fie transferate sau să intre sub incidența unei alte Politici de confidențialitate.

Comentariu saccsiv:

   Rog pe cei ce se pricep sa-si expuna o parere.

In Libertatea scrie:

De la 1 martie, nu vei mai avea voie să folosești Google fără să completezi datele necesare noii politici de confidențialitate, care vor ajuta la crarea unui profil permanent, ce va conține, numele vostru, sexul, localitate și chiar și orientarea sexuală.

   Nu mi-e clar: nu vom mai putea folosi nici motorul de cautare?

Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul in limba romana): DEZVALUIRI SINISTRE despre Google, ADN uman si controlul total

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

CEO GOOGLE: ANONIMITATEA pe INTERNET este UN LUCRU PERICULOS iar guvernele ii vor cere sfarsitul …

GOOGLE: prin programul Street View a copiat în secret miliarde de emailuluri, parole și date personale din computere private

Eric Schmidt, CEO GOOGLE, vorbeste despre posibilitatea unui IMPLANT Google – un CIP sub piele care te va urmari si va furniza acces web facil …

sursa: blogul lui SACCSIV

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer