Castrarea chimic a pedofililor a fost discutat n ultimii ani n mai multe state europene, inclusiv nRomnia. n plus,fostul senator PDLIulian Urban a cerutreintroducerea pedepsei cu moartea, la 22 de ani de la abolire, pentru sexul cu un minor care are ca rezultat moartea victimei. n Rusia, preedintele Dmitri Medvedev a promulgat miercuri o lege care permite castrarea chimic a pedofililor declarai vinovai de crime sexuale asupra minorilor sub 14 ani.

Aceast msur a fost adoptat la 7 februarie de Duma de Stat, camera inferioar a parlamentului rus, i aprobat de Consiliul Federaiei, camera superioar, la 22 februarie, precizeaz un comunicat al Kremlinului.

Pentru a condamna autorul unei crime sexuale la castrare chimic, justiia va trebui s se bazeze pe expertize medicale, transmite Agerpres. Legea, care nsprete sanciunile mpotriva pedofililor, prevede n egal msur privarea de libertate mergnd pn la nchisoarea pe via pentru recidiviti.

n mai 2011, Dmitri Medvedev a propus introducerea castrrii chimice “pe baz voluntar”. Peste 9.500 de crime sexuale au fost comise n 2010 mpotriva minorilor n Rusia, potrivit ultimelor statistici oficiale disponibile.

Castrarea chimic pentru pedofilie se aplic n prezent i n alte ri, precum Marea Britanie, Frana, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, SUA sau Canada. Efectele acestei proceduri punitive sunt n general reversibile, ele scznd libidoul i limitnd fanteziile sexuale prin medicamentaie pe baz hormonal.

Metoda se folosete n Europa nc din 1952, cnd un homosexual din Anglia a acceptat s fie castrat chimic pentru a scpa de nchisoare – pe atunci, homosexualitatea era ilegal – iar la doi ani de la nceperea tratamentului s-a sinucis, scrie revista Unica. n anii ’60, acelai gen de tratament s-a folosit n Germania pentru tratamentul persoanelor cu un comportament sexual deviant.

n aceeai perioad, un american cu tendie pedofile a acceptat s fie castrat chimic, iar n anii urmtori, mai multe state americane au adoptat aceast pedeaps. n general, n SUA sunt castrai pedofilii recidiviti.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer