Rusia a adoptat legea care permite CASTRAREA pedofililor

Castrarea chimică a pedofililor a fost discutată în ultimii ani în mai multe state europene, inclusiv în România. În plus, fostul senator PDL Iulian Urban a cerut reintroducerea pedepsei cu moartea, la 22 de ani de la abolire, pentru sexul cu un minor care are ca rezultat moartea victimei. În Rusia, președintele Dmitri Medvedev a promulgat miercuri o lege care permite castrarea chimică a pedofililor declarați vinovați de crime sexuale asupra minorilor sub 14 ani.

Această măsură a fost adoptată la 7 februarie de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, și aprobată de Consiliul Federației, camera superioară, la 22 februarie, precizează un comunicat al Kremlinului.

Pentru a condamna autorul unei crime sexuale la castrare chimică, justiția va trebui să se bazeze pe expertize medicale, transmite Agerpres. Legea, care înăsprește sancțiunile împotriva pedofililor, prevede în egală măsură privarea de libertate mergând până la închisoarea pe viață pentru recidiviști.

În mai 2011, Dmitri Medvedev a propus introducerea castrării chimice “pe bază voluntară”. Peste 9.500 de crime sexuale au fost comise în 2010 împotriva minorilor în Rusia, potrivit ultimelor statistici oficiale disponibile.

Castrarea chimică pentru pedofilie se aplică în prezent și în alte țări, precum Marea Britanie, Franța, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, SUA sau Canada. Efectele acestei proceduri punitive sunt în general reversibile, ele scăzând libidoul și limitând fanteziile sexuale prin medicamentație pe bază hormonală.

Metoda se folosește în Europa încă din 1952, când un homosexual din Anglia a acceptat să fie castrat chimic pentru a scăpa de închisoare – pe atunci, homosexualitatea era ilegală – iar la doi ani de la începerea tratamentului s-a sinucis, scrie revista Unica. În anii ’60, același gen de tratament s-a folosit în Germania pentru tratamentul persoanelor cu un comportament sexual deviant.

În aceeași perioadă, un american cu tendițe pedofile a acceptat să fie castrat chimic, iar în anii următori, mai multe state americane au adoptat această pedeapsă. În general, în SUA sunt castrați pedofilii recidiviști.

Sursa: FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *