Suntem in masura sa va prezentam programul electoral al av. Serban Lovin, candidat la functia de decan si consilier al Baroului Ilfov:

PROGRAMUL ELECTORAL

al candidatului pentru demnitatea de DECAN al Baroului Ilfov

Sunt Lovin Serban Niculae, avocat din anul 1999 si doctor in drept din anul 2008. Candidez pentru demnitatea de DECAN al Baroului Ilfov pentru c mi-am propus s demonstrez tuturor c se poate SI ALTFEL. Și pentru c, uneori, e mai simplu s ncepi totul de la zero dect s cosmetizezi prezentul, Baroul Ilfov ofer perspectiva UNUI NOU NCEPUT. O perspectiv n care interesele celor ”reprezentativi” nu mai sunt o piedic pentru ca lucrurile s mearg bine. O perspectiv n care interesele mele converg cu cele ale voastre, ale celor pe care i rog s vin la vot, pentru a arta mpreun c SE POATE ȘI MAI BINE. Este un NOU INCEPUT pentru care am pledat vreme de mai bine de 7 ani si care acum poate deveni o realitate. Stimati confrati, dati-mi votul dumneavoastra pentru a duce la indeplinire idealurile ce doresc a le transpune in viata avocatilor Baroului Ilfov.

In acest demers sunt susținut de o echip care impartaseste aceleasi valori si idealuri si care este dispus s aloce timp, idei și efort pentru construirea unui cadru profesional aa cum cu toii ni-l dorim. O echip echilibrat, n care experiența se mbin cu viziunea și deschiderea la nou.

Dincolo de vorbe, demersurile noastre vizeaz dou categorii principale:

A – Direcțiile de dezvoltare a profesiei

B – Organizarea intern a structurii Baroului

A– Directiile de evolutie ale profesiei identificate ca fiind prioritare si care vor fi abordate in strategia pe termen lung a Baroului sunt:

1.nceperea luptei susținute, calificate, prin toate mijloacele legale pentru nlturarea practicrii avocaturii ilegale.

2.Redobndirea imaginii și a demnitții profesiei prin:
– conturarea unui cadru organizatoric eficient pentru mbuntțirea activitții Baroului Ilfov; preluarea propunerilor venite din partea membrilor și supunerea spre aprobare n cadrul ședințelor de consiliu, monitorizarea deficiențelor aprute n relația cu instituțiile publice și instanțele judectorești
– identificarea oportunitților de lrgire a sferei de atributii și competențe acordate avocatilor pentru imbunatatirea activitatii lor in sprijinul clientilor și formularea unor propuneri de modificare legislativ la nivelul organelor centrale ale profesiei
– participarea la realizarea unor proiecte legislative pentru a sprijini avocatii la a accede in alte profesii juridice (magistrati, notari), cu mai putine restrictii decat in prezent
– sprijinirea eficienta, inclusiv materiala, a familiilor avocatilor aflati in situații speciale: deces, boala, maternitate
– facilitarea participarii avocatilor din Baroul Ilfov la programul de pregatire profesionala continu urmand ca seminariile si cursurile sa fie organizate și pe langa sediul instantelor, in locatii din Buftea, Cornetu si Bucuresti

3.Trecerea la utilizarea contractelor de asistenta juridica in forma electronica pentru avocatii ce doresc sa utilizeze acest sistem

4.Implementarea de software specializat pentru uzul profesiei, dedicat serviciilor de facturare, arhivare, baze de date etc, pentru avocații care doresc acest lucru, n vederea eficientizrii activitțiilor de evidenț.

5.Inițierea demersurilor pentru modificarea cadrului normativ la organizarea si funcționarea sistemului de asistenta juridica obligatorie prin:
– demersuri pentru efectuarea platii lunare a sumelor de bani incasate la oficii
– fixarea unor criterii transparente si echilibrate de repartizare a cererilor de asistenț judiciara obligatorie
– echilibrarea onorariilor ncasate de avocatii ce opteaz pentru acest serviciu, minimizand disproportiile dintre onorariile acordate pentru activitati similare

6.Identificarea unor modalitți de limitare a contribuției la asigurrile sociale pentru avocati in situatia nerealizarii de venituri

7.Continuarea demersurilor ncepute n anul 2011 n vederea obinerii sprijinului Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii si al Ministerului Public pentru imbunatatirea accesului la portalul instantelor de judecata si extinderea categoriilor de informații la care avocatii au acces (incheieri, adrese ala institutiilor, rapoarte de expertiz, hotrri, etc.)

8.Promovarea si intermedierea dialogului si colaborarii intre avocatii din Barourile din tara, in vederea indeplinirii obligatiilor profesionale cu celeritate

9.Efectuarea de demersuri la conducerea instantelor si autoritatilor locale din judetul Ilfov pentru obtinerea unor spatii destinate activitatii avocatilor urmind ca amenajarea si dotarea acestor spatii sa fie facuta din fondurile baroului

10.Initierea de demersuri la autoritatile locale din orasele Buftea si Cornetu pentru obtinerea si delimitarea unor spatii de parcare destinate avocatilor

B– Organizarea intern și administrativ a Baroului

Orice form de organizare am alege nu putem ignora o realitate peste care nu se poate trece: bugetul. Ce nu poate fi ignorat este c o structur nu și justific existența doar pentru a se autofinanța. Structura administrativ a Baroului trebuie s fie orientat spre a fi de folos membrilor si și anume a avocaților care o compun și care o finanțeaz.

Acesta se prefigureaz a fi punctul nevralgic al Baroului Ilfov ca, de altfel, aproape jumtate din structurile la nivel național. Este motivul pentru care strategia vizeaz dou direcții: scderea costurilor și identificarea unor soluții de finanțare.

O altfel de abordare a acestei probleme ne-ar situa n afara realitii, iar scopul meu nu este acela de a v oferi promisiuni pe care ali colegi au fost tentai sa le insereze n pledoariilor dumnealor, ntruct organele profesiei nu trebuie s se confude cu politicienii unui stat sau cu instituiile acestuia, Baroul de avocai vine n sprijunul profesiei n esena sa liberal, iar programele „electorale” trebuie s susin realitatea i s nfieze doar acele lucruri ce pot fi cu adevrat ndeplinite!

Indiscutabil c structura Baroului nu poate s fie lipsit de Secretariat, Cancelarie, Serviciu Resurse Umane, Serviciu I. T., Serviciu de asistenta judiciara, Serviciul administrativ și Serviciul de solutionare a sesizarilor. Atribuțiile acestor servicii sunt cunoscute și inspirate din modul de funcționare a celorlalte barouri. Acestea sunt minimale și fr ele nu se poate desfșura o activitate eficient și organizat.

Ceea ce putem face este ca, avnd n vedere c estimm s avem un numr mic de avocați membri, cel puțin pentru nceput, s delegm o persoan care s ndeplineasc mai multe atribuții.

O alt modalitate de scdere a costurilor este informatizarea la maxim a tuturor activitților care suport o astfel de abordare. Avizele diferitelor compartimente pot fi electronice, fisele membrilor de asemenea, orice form de evidenț poate fi electronic.

Comunicarea ntre servicii dar mai ales cu membrii trebuie s fie preponderent electronic. Este cea mai ieftin form de comunicare și, n anumite condiții, mult mai sigur. Dezvoltarea unui site al Baroului cu suficiente garanții de securitate poate constitui o soluție att pentru informarea membrilor dar și pentru a stabili o modalitate rapid și eficient de preluare a sesizrilor, transmiterii ctre consilierii cu atribuțiile corespunztoare dar și pentru urmrirea stadiului de soluționare al lucrrii depuse.

n perspectiv site-ul Baroului trebuie s aib n vedere posibilitatea de a putea interacționa ușor și sigur cu alte structuri dețintoare ale bazelor de date ale autoritatilor publice cat si ale instantelor.
La acest moment avem sansa de a ne dezvolta impreuna, avem sansa de a porni pe un drum nou, strain de interese si afinitati, un drum pe care vom pasi impreuna fara prejudecati. Tot impreuna vom reusi sa pledam pentru ca profesia de avocat sa-si recapete demnitatea si onestitatea de care s-a bucurat candva in societate, in fata tuturor autoritatilor, institutiilor si mai cu seama a instantelor de judecata. Sa ne recastigam respectul pe care-l meritam!

Alaturandu-va crezului nostru, deveniti parte din echipa in care va invitam si care are nevoie de votul dumneavoastra, echipaUNUI NOU INCEPUT!

sursa: juridice.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer