Cu toii am auzit despre profeiile indianului Sundar Singh cu privire la Romnia. Am mai citit poate i despre mesianismul romnesc n lucrri precum “Dacia, ara zeilor” scris de Napoleon Svescu, sau profeiile ciobanului Petrache Lupu de la Maglavit, sau ale maicii Veronica de la Mnstirea Vladimireti.

Cei care au fost la MISA, cunosc cte ceva i despre Shambala, acel trm secret al nelepilor, despre care vorbete i Mircea Eliade n nuvela sa fantastic, “Secretul doctorului Honinberger”. Cel care a popularizat n Europa informaiile despre Shambala a fost Rene Guenon, cu lucrarea sa despre Regele Lumii din Shambala.

Shambala sau Agharta, cum mai este ea numit, ar putea fi definit drept acea lume subtil (extra-fizic) n care exist fiinele ce guverneaz conduc i inspir evoluia Umanitii i a planetei Pmnt. n aceast lume a Shambalei se spune c exist mari spirite elevate spiritual ce se ncarneaz periodic pe Pmnt pentru a impulsiona prin exemplul lor evoluia Omenirii.

La MISA exist o yantra de comuniune (contact) cu lumea subtil a Shambalei, asupra creia adepii yoghini mediteaz prin focalizarea nentrerupt a privirii i a minii. Prin meditaie cu aceast yantra (simbol), se poate lua contactul cu aceast lume spiritual, i chiar cu unele fiine din acea lume – sau cel puin aa se spune.

Ei bine, cu toii auzisem c, din pur coinciden sau nu, cldirea Parlamentului Romniei, construit de Nicolae ceauescu sub numele de Casa Poporului, ar semna cu fostul palat al liderului spiritual Dalai Lama, din Potala, Tibet.

Iat ns c aceste coincidene tulburtoare continu. Un cititor mi-a trimis pe mail imagini care arat c simbolul yantrei Shambalei se regsete n planul Catedralei Mntuirii Neamului, amplasat n spatele Casei Poporului. Dou coincidene tibetane pe 2 kilometri ptrai… nu e cam prea mult pentru o simpl coinciden !? Voi ce credei ?

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *