cauciucuri_de_ceataMai mulți șoferi au rămas încețoșați pe DN7, în urma căderilor masive de ceață din ultimele zile. Șeful Poliției Rutiere, Lucian Diniță a avertizat conducătorii auto asupra pericolului acestui fenomen: „În zonele montane bucăți mari de ceață s-au desprins deja de pe versanți și cad pe carosabil. Recomandăm șoferilor să fie dotați cu lopeți pentru ceață și să aștepte sosirea utilajelor de descețoșare, dotate cu ventilatoare de mare putere.
Pâcla s-a depus pe carosabil în majoritatea regiunilor țării, de aceea toți șoferii care vor fi prinși conducând fără cauciucuri adecvate, vor fi amendați. „Anvelopele sunt dotate cu lamele de cuțit microscopice care taie ceața,” spune Diniță vizibil entuziasmat. „Sunt și fosforescente. Nu numai că sporesc vizibilitatea pe timpul nopții, dar și gagicile se înghesuie la mașină ca fluturii la bec!

Șoferii se plâng însă că anvelopele sunt prea costitisitoare și trebuie înlocuite prea des. „Abia schimbasem cauciucurile de frunze la sfârșitul toamnei, că acum tre’ să pun altele,” ne-a spus un șofer de tir nemulțumit. „Am nevastă, copil și două prostituate de hrănit. O să rămân cu cauciurile de gheață, chiar dacă mai au puțin și mi se topesc pe mașină.”

 

Autor: Adrian – timesnewsroman.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer