O organizatie pentru sprijinirea persoanelor fara adapost, “No Fixed Abode”, care administreaza o cafenea din Helsinki, a decis sa nu mai permita țiganilor din RomÔnia accesul in local.

Pe usa cafenelei Kalkkers, situata in cartierul Vallila din Helsinki, a aparut un afis pe care scrie in limba romÔnŃ ca nu mai este permis accesul țiganilor romÔni, scrieáHelsingin Sanomat.

Motivul acestei decizii a fost lipsa de spatiu, a informat asociatia. “Cafeneaua nu este, in primul rand, un loc de cazare“, a afirmat Jussi Lehtonen, seful organizatiei.

La inceputul acestui an, Kalkkers a fost deschisa in fiecare noapte pentru persoanele fara adapost. “In acel moment am spus ca toata lumea poate veni daca nu se aglomereaza prea mult. Insa, la inceputul acestei luni, din ce in ce mai multi țigani au sosit in fiecare noapte“, a mai spus el. Grupuri de peste zece țigani au petrecut nopti in cafenea, dormind pe jos si pe scaune.

Autoritatile finlandeze au deschis un centru de servicii pentru țigani in Kallio, care nu este insa deschis noaptea. In cadrul unei politici menite sa descurajeze practicarea cersetoriei, Helsinki nu ofera cazare pentru țigani.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares