Nu stiu daca ai scris despre cei de la Mythbusters ca au vrut sa faca un episod despre cipul RFID si episodul nu a mai fost difuzat de Discovery Channel.
Aici e un interviu cu Adam Savage care explica ce s-a intamplat. Pe scurt au primit un telefon de la mai marii companiilor de carduri bancare din America: VISA, Mastercard, American Express, Discover, care le-a INTERZIS sa difuzeze episodul.

Am tradus rapid:
Omule, faza cu cipurile RFID.
(rasete)
Imi pare rau. E doar ca… nu se va intampla. Uite… uite ce s-a intamplat. Nu sunt sigur cat din povestea asta am voie sa v-o spun, dar am sa va zic ce stiu.
(rasete si aplauze)
Noi vroiam sa facem emisiunea despre RFID. Cat de buna e securitatea, daca poate fi sparta, cat de fiabila e tehnologia etc, etc.
Si unul dintre investigatorii nostri a sunat la Texas Instruments. Si aceia au aranjat o conferinta telefonica intre Tory, producator si unul dintre tehnicienii de la Texas Instruments.
Deci trebuia sa avem o conferinta telefonica sa vorbim despre aceasta tehnologie, marti la ora 10:00.
Marti la ora 10:00, Tory a raspuns la telefon si.. ah… Texas Instruments era la telefon alaturi de Directorii pe Probleme Juridice de la (CLO –http://en.wikipedia.org/wiki/Chief_legal_officer) American Express, Visa, Discover si toti ceilalti.
Adica… inca ma trec fiorii cand ma gandesc. Vreau sa zic ca eram depasiti numeric. Si ei le-au spus foarte clar celor de la Discovery Channel ca nu o sa-i lase sa difuzeze acest episod care vorbeste despre cat de precara e securitatea acestei tehnologii.
Discovery Channel a batut in retragere, fiind si ea o corporatie foarte mare, care traieste din reclamele altor corporatii. Si acum subiectul asta e pe radarul celor de la Discovery Channel si nu ne lasa sa ne apropiem deloc de el.
Deci imi pare rau… dar e unul din lucrurile alea… si acum cand ma gandesc la discutia aceea telefonica…
Tory-> membru al echipei Mythbustershttp://en.wikipedia.org/wiki/Tory_Belleci

Comentariu saccsiv:

Dar se permisese realizarea unui episod despre cipurile implantate:

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer