Noua Dreapt Italia a ieit din nou n strad pentru a-i exprima nemulumirea fa de sistemul bancar mondial care a cauzat criza economic din ultimii ani. Dup ce n anul2010ND Italia a manifestat alturi de naionalitii europeni la Milano mpotriva dictaturii mondiale impuse de marea finan, smbt 3 martie 2012, o delegaie a Noii Drepte a participat la un mar de protest mpotriva bncilor, organizat de partidul italian “La Destra” (Dreapta).

Cei mai muli dintre romni (dar i dintre italieni) asociaz regimul bancar cu unul decmtrie legal, iar dac n anii anteriori mai erau semne de ntrebare asupra acestui aspect, n 2012 toi cei care au credite la banc sunt de prere c sunt prini n nite contracte interpretabile doar n favoarea unitilor financiare i foarte mpovrtoare pentru clientul de rnd. ND Italia i justific participarea la acest mar de protest prin dorina de a fi alturi de milioanele de oameni din ntreag lume care au czut victime sistemului bancar inuman, a crui unic logic este profitul.

La marul organizat de cei de la “La Destra” au participat aproximativ 20.000 de persoane, care au protestat mpotriva executivului condus de primul ministru Mario Monti considerat a fi un guvern neales democratic ci impus i dorit de marea finan, fiind cunoscut faptul ca premierul a lucrat muli ani pentru diverse organisme financiare internaionale. Deasemenea protestatarii au cerut ca Italia s revin la “lira italian”, “euro” fiind considerat o moned fr popor. ND Italia susine suveranitate monetar a Naiunilor europene, suveranitate care a fost pierdut de Italia n 2002 odat cu adoptarea monedei “euro”. Aviz Romniei care ar trebui s adopte moneda unic european n 2015.

Unul dintre organizatorii evenimentului, Stefano Ieffa, a declarat c “Mobilizarea unui numr att de mare de persoane este un semnal important ntr-un moment n care activitatea politic a tuturor grupurilor partidice pare a fi czut ntr-o profund letargie. Tot mai muli italieni i dau seama c acest Guvern este reprezentantul exclusiv al puterilor forte care au contribuit substanial la grava criz economic i social n care se gsete Naiunea”.

Secretarul i liderul partidului “La Destra”, Francesco Storace, a declarat la sfritul manifestaiei: “Noi iubim Roma i Italia, nu Bruxelles i Germania!”, acesta fiind de prere c actualul premier italian Monti, impune noi taxe i adopt msuri de austeritate la ordinul finanei bancare europene, totul pe spatele poporului i a pltitorilor de taxe din Italia.

Biroul dePres al Noii Drepte Italia

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer