NOUA DREAPTA Italia impotriva SISTEMULUI BANCAR (FOTO)

Noua Dreaptă Italia a ieșit din nou în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de sistemul bancar mondial care a cauzat criza economică din ultimii ani. După ce în anul 2010 ND Italia a manifestat alături de naționaliștii europeni la Milano împotriva dictaturii mondiale impuse de marea finanță, sâmbătă 3 martie 2012, o delegație a Noii Drepte a participat la un marș de protest împotriva băncilor, organizat de partidul italian “La Destra” (Dreapta).

Cei mai mulți dintre români (dar și dintre italieni) asociază regimul bancar cu unul de cămătărie legală, iar dacă în anii anteriori mai erau semne de întrebare asupra acestui aspect, în 2012 toți cei care au credite la bancă sunt de părere că sunt prinși în niște contracte interpretabile doar în favoarea unităților financiare și foarte împovărătoare pentru clientul de rând. ND Italia își justifică participarea la acest marș de protest prin dorința de a fi alături de milioanele de oameni din întreagă lume care au căzut victime sistemului bancar inuman, a cărui unică logică este profitul.

La marșul organizat de cei de la “La Destra” au participat aproximativ 20.000 de persoane, care au protestat împotriva executivului condus de primul ministru Mario Monti considerat a fi un guvern neales democratic ci impus și dorit de marea finanță, fiind cunoscut faptul ca premierul a lucrat mulți ani pentru diverse organisme financiare internaționale. Deasemenea protestatarii au cerut ca Italia să revină la “lira italiană”, “euro” fiind considerată o monedă fără popor. ND Italia susține suveranitate monetară a Națiunilor europene, suveranitate care a fost pierdută de Italia în 2002 odată cu adoptarea monedei “euro”. Aviz României care ar trebui să adopte moneda unică europeană în 2015.

Unul dintre organizatorii evenimentului, Stefano Ieffa, a declarat că “Mobilizarea unui număr atât de mare de persoane este un semnal important într-un moment în care activitatea politică a tuturor grupurilor partidice pare a fi căzut într-o profundă letargie. Tot mai mulți italieni își dau seama că acest Guvern este reprezentantul exclusiv al puterilor forte care au contribuit substanțial la grava criză economică și socială în care se găsește Națiunea”.

Secretarul și liderul partidului “La Destra”, Francesco Storace, a declarat la sfârșitul manifestației: “Noi iubim Roma și Italia, nu Bruxelles și Germania!”, acesta fiind de părere că actualul premier italian Monti, impune noi taxe și adoptă măsuri de austeritate la ordinul finanței bancare europene, totul pe spatele poporului și a plătitorilor de taxe din Italia.

Biroul de Presă al Noii Drepte Italia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *