Pentru ca a NEGAT Holocaustul, senatorul Sova va fi “REEDUCAT” la Washington!

Senatorul Dan Șova a fost înlocuit din postul de purtător de cuvânt al PSD, unde abia fusese numit, pentrudeclarațiile sale controversate legate de negarea Holocaustului în România, fapt care intră și sub incidența legii penale. În plus, pentru că scuzele publice și regretele mai mult sau mai puțin sincere ale senatorului social-democrat nu au fost suficiente, el va fi trimis și într-o sesiune de “reeducare” la Muzeul Holocaustului din Washington, pentru “documentare”.

“A făcut o mare gafă. Am exprimat punctul de vedere al PSD, care este în totală contradicție cu ceea ce a zis Dan Șova și mi-am cerut scuze în numele PSD și el și-a cerut scuze. Și cred că trebuie să plătească pentru gafa pe care a făcut-o. L-am anunțat de azi că nu mai activează ca purtător de cuvânt al PSD până nu pleacă la Muzeul Holocaustului de la Washington, să vadă cu ochii lui ceea ce au am văzut și eu și ce s-a întâmplat în România cu evreii care au fost omorâți și în România și în Transnistria, și mai departe. Și după ce se întoarce sunt convins că putem înțelege cu toții că sunt evenimente istorice pe care trebuie să le cunoaștem și să le recunoaștem. În rest, singura scuză pe care o are este că nu a avut niciun fel de intenție, pur și simplu a dat un răspuns stupid la o întrebare și cred că deja plătește pentru asta”, a declarat Victor Ponta, conform Agerpres.

În schimbarea din funcția de purtător de cuvânt al celui mai mare partid de opoziție a senatorului a intervenit pe lângă liderii PSD însuși Radu Ioanid, director la muzeul Holocaustului din SUA, fapt recunoscut de acesta în direct la B1 Tv.

Tot acest mare scandal politic, preluat și de o parte a presei occidentale, a început după ce tânărul senator declarase la Money Chanel că “scrierile istorice de origine evreiască ziceau de o carte interesantă despre pogromul evreilor în România. O să vedem că Tesu Solomovici are o carte interesantă despre pogromul evreilor. Recunoaște că pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit și asta s-a datorat lui [Ion] Antonescu”.

“Datele istorice arată că la Iași au fost omorâți 24 de cetățeni români de origine evreiască de soldații din armata germană. Ceea ce este o pată pe istoria militară a poporului român, este comportamentul ostașilor la cucerirea Odesei”, a continuat senatorul PSD.

Întrebat de Andrei Gheorghe, gazda emisiunii, dacă a existat masacrul de la Iași și dacă au participat românii, Dan Șova a răspuns: “Nu au participat soldați români. Este un lucru lămurit istoric”.

Sursa: FrontPress.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *