Senatorul Dan Șova a fost nlocuit din postul de purttor de cuvnt al PSD, unde abia fusese numit, pentrudeclaraiile sale controversate legate de negarea Holocaustului n Romnia, fapt care intr i sub incidena legii penale. n plus, pentru c scuzele publice i regretele mai mult sau mai puin sincere ale senatorului social-democrat nu au fost suficiente, el va fi trimis i ntr-o sesiune de “reeducare” la Muzeul Holocaustului din Washington, pentru “documentare”.

“A fcut o mare gaf. Am exprimat punctul de vedere al PSD, care este n total contradicie cu ceea ce a zis Dan ova i mi-am cerut scuze n numele PSD i el i-a cerut scuze. i cred c trebuie s plteasc pentru gafa pe care a fcut-o. L-am anunat de azi c nu mai activeaz ca purttor de cuvnt al PSD pn nu pleac la Muzeul Holocaustului de la Washington, s vad cu ochii lui ceea ce au am vzut i eu i ce s-a ntmplat n Romnia cu evreii care au fost omori i n Romnia i n Transnistria, i mai departe. i dup ce se ntoarce sunt convins c putem nelege cu toii c sunt evenimente istorice pe care trebuie s le cunoatem i s le recunoatem. n rest, singura scuz pe care o are este c nu a avut niciun fel de intenie, pur i simplu a dat un rspuns stupid la o ntrebare i cred c deja pltete pentru asta”, a declarat Victor Ponta, conform Agerpres.

n schimbarea din funcia de purttor de cuvnt al celui mai mare partid de opoziie a senatorului a intervenit pe lng liderii PSD nsui Radu Ioanid, director la muzeul Holocaustului din SUA, fapt recunoscut de acesta n direct la B1 Tv.

Tot acest mare scandal politic, preluat i de o parte a presei occidentale, a nceput dup ce tnrul senator declarase la Money Chanel c “scrierile istorice de origine evreiasc ziceau de o carte interesant despre pogromul evreilor n Romnia. O s vedem c Tesu Solomovici are o carte interesant despre pogromul evreilor. Recunoate c pe teritoriul Romniei niciun evreu nu a avut de suferit i asta s-a datorat lui [Ion] Antonescu”.

“Datele istorice arat c la Iai au fost omori 24 de ceteni romni de origine evreiasc de soldaii din armata german. Ceea ce este o pat pe istoria militar a poporului romn, este comportamentul ostailor la cucerirea Odesei”, a continuat senatorul PSD.

ntrebat de Andrei Gheorghe, gazda emisiunii, dac a existat masacrul de la Iai i dac au participat romnii, Dan ova a rspuns: “Nu au participat soldai romni. Este un lucru lmurit istoric”.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer