DICTATURA minoritatilor: CRESTINII britanici NU mai au dreptul sa poarte cruciulite la serviciu!

Creștinii nu mai au dreptul să poarte cruciulițe la vedere la locul de muncă, consideră reprezentanții guvernului britanic, deși aceeași măsură nu se aplică și altor însemne religioase minoritare, precum turbanele în credința sikh, care au fost transformate chiar într-o piesă vestimentară oficială a uniformelor de poliție.

Această poziție a guvernului conservator a venit după ce două femei s-au adresat Curții Europene pentru Drepturile Omului, cerând respectarea dorinței lor de a purta lănțișoare cu crucifixe la gât și la servici. Conform The Telegraph, este pentru prima oară când miniștrii sunt obligați să ia o poziție în această chestiune delicată.

Politicienii au decis că purtarea crucifixului nu este o “cerință obligatorie” a religiei creștine și astfel angajatorii pot interzice această practică.

Această poziție a guvernului de la Londra a stârnit un val de indignare în rândul creștinilor. Lordul Carey, fost arhiepiscop de Canterbury a mers chiar până la acuza miniștrii și tribunalele din țară că “dictează” viața cotidiană a creștinilor.

Acest scandal vine după inițierea unei alte bătălii împotriva valorilor tradiționale, guvernul elaborând mai multe planuri de legalizare a “căsătoriilor” între pesoanele de același sex, provocând un război deschis al declarațiilor cu reprezentanții Bisericii Catolice din Marea Britanie.

Avocații celor două femei creștine care își caută dreptatea la Strasbourg invocă Articolul 9 al Convenției Europene a Drepturilor Omului: “Orice persoană are dreptul la libertatea de gândire, de conștiință și de religie; acest drept include libertatea de a-și schimba religia sau convingerea, precum și libertatea de a-și manifesta religia sau convingerea în mod individual sau în colectiv, în public sau în particular, prin cult, învatamânt, practici și îndeplinirea ritualurilor. Libertatea de a-si manifesta religia sau convingerile nu poate face obiectul altor restrângeri decât acelea care, prevazute de lege, constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru siguranța publică, protecția ordinii, a sănătății sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor și libertăților altora”.

Nadia Eweida, angajată a  British Airways, și Shirley Chaplin, asistentă medicală, susțin că au fost discriminate la locul de muncă când li s-a interzis să poarte cruciulițe și au fost sancționate disciplinar pentru acest lucru. Guvernul a răspuns sec spunând că purtarea crucifixului nu este “obligatorie” pentru creștini.

Avocații celor două femei afirmă că politicienii încalcă astfel drepturile omului, stabilind ce este specific unei credințe religioase și ce nu este considerat “necesar”. Aceștia au mai declarat că în prezent creștinii au mai puține drepturi în Marea Britanie decât reprezentanții minorităților religioase, dând drept exemplu în acest sens statutul special de care se bucură musulmanii sau credincioșii sikh, cărora li se permite purtarea turbanelor și a vălului specific.

Sursa: FrontPress.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *