Imaginile cu “NAZISTA” Angela Merkel ar “TRIVIALIZA” Holocaustul

Yaakov Hadas-Handelsman, noul ambasador al Israelului în Germania, a condamnat fotografiile trucate și caricaturile care o înfățișează pe Angela Merkel în uniformă “nazistă” și care au apărut în mai multe ziare grecești încă de luna trecută.

Acordând un interviu publicației Bild, noul ambasador, care și-a ocupat vineri postul din Berlin, a declarat ca este “profund șocat” de imaginile din presa elenă. Acesta a mai spus că ele chiar “trivializează” Holocaustul și “perioada nazistă”.

Ziarele din Grecia au publicat în ultima vreme mai multe poze și caricaturi cu cancelarul german îmbrăcat în uniformă “nazistă”, pentru a ilustra indignarea populară față de condițiile draconice impuse în schimbul acordării finanțării externe necesare ieșirii din criza așa-ziselor datorii suverane. Unele publicații au comparat chiar noile acorduri financiare cu ocupația germană a țării din timpul celui de al doilea război mondial.

“Asemenea poze trivializează perioada nazistă”, a declarat ambasadorul israelian. “Holocaustul și național-socialismul au fost ceva unic. Acelea au fost cele mai negre timpuri din istoria umanității”, a continuat  Hadas-Handlesman. El i-a mai îndemnat pe jurnaliști să nu mai facă comparații cu “perioada nazistă” deoarece astfel “sunt batjocorite milioane de victime”.

Sursa: FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *