Yaakov Hadas-Handelsman, noul ambasador al Israelului n Germania, a condamnat fotografiile trucate i caricaturile care o nfieaz pe Angela Merkel n uniform “nazist” i care au aprut n mai multe ziare greceti nc de luna trecut.

Acordnd un interviu publicaiei Bild, noul ambasador, care i-a ocupat vineri postul din Berlin, a declarat ca este “profund ocat” de imaginile din presa elen. Acesta a mai spus c ele chiar “trivializeaz” Holocaustul i “perioada nazist”.

Ziarele din Grecia au publicat n ultima vreme mai multe poze i caricaturi cu cancelarul german mbrcat n uniform “nazist”, pentru a ilustra indignarea popular fa de condiiile draconice impuse n schimbul acordrii finanrii externe necesare ieirii din criza aa-ziselor datorii suverane. Unele publicaii au comparat chiar noile acorduri financiare cu ocupaia german a rii din timpul celui de al doilea rzboi mondial.

“Asemenea poze trivializeaz perioada nazist”, a declarat ambasadorul israelian. “Holocaustul i naional-socialismul au fost ceva unic. Acelea au fost cele mai negre timpuri din istoria umanitii”, a continuat Hadas-Handlesman. El i-a mai ndemnat pe jurnaliti s nu mai fac comparaii cu “perioada nazist” deoarece astfel “sunt batjocorite milioane de victime”.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer