Liceu cu predare in limba rromani, in Bucuresti
Guvernul va decide infiintarea unui liceu cu linie de predare in limba ■igŃneascŃ, liceu care va functiona intr-o cladire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 si va oferi zilnic eleviloráde etnie ■igŃneascŃácel putin o masa caldŃ, ca sŃ ţi momeascŃ la ţnvŃ■ŃturŃ.

PremieruláMihai Razvan Ungureanuáa afirmat, in sedinta de marti a Executivului, ca infiintarea liceului reprezinta initiativa deputatatilor din grupul minoritatilor nationaleáVarujan PambuccianásiáNicolae Paunási a intrunit consensul Coalitiei.Vom putea, in fine, oferi comunitatilor de ■igani din Ferentari posibilitatea de a-si educa (sic!) copiii intr-un liceu care sa aiba si linie de predare in limba ■igŃneascŃ. Este un gest foarte bun si va rog sa il puneti in balanta cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg catre ceea ce asteptam cu totii: o societate civilizata si construita european, ar fi spus Ungureanu, el ţnsu║i un minoritar al unei comunitŃ■i dubioase ║i prost vŃzute ţn RomÔnia.

Pentru infiintarea liceului, Ministerul Apararii a pus la dispozitie cladirea unei cazarme dezafectate din sectorul 5, a declarat deputatul Varujan Pambuccian.

Acesta a precizat ca infiintarea liceului are drept scop scaderea abandonului scolar in randul elevilor ■igani si insertia lor sociala.

Predarea in cadrul liceului, a mai spus Pambuccian, va fi realizata exclusiv in limba romana, dar elevii vor urma totodata cursuri de limba si “civilizatie” ■igŃneascŃ. Liceul va asigura elevilor, de asemenea, cel putin o masa calda, cel mai probabil pranzul. A║teptŃm cu interes ţnscrieri la acest liceu din partea sutelor de mii de pensionari romÔni, cu studii superioare, dornici sŃ ţ║i ţnsu║eascŃ limba ■igŃneascŃ – ║i masa gratuitŃ de prÔnz, evident !

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer