După universitate maghiară la Târgu Mureș,vom avea în Ferentari și liceu în limba țigănească !

Liceu cu predare in limba rromani, in Bucuresti
Guvernul va decide infiintarea unui liceu cu linie de predare in limba țigănească, liceu care va functiona intr-o cladire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 si va oferi zilnic elevilor de etnie țigănească cel putin o masa caldă, ca să îi momească la învățătură.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a afirmat, in sedinta de marti a Executivului, ca infiintarea liceului reprezinta initiativa deputatatilor din grupul minoritatilor nationale Varujan Pambuccian si Nicolae Paun si a intrunit consensul Coalitiei.Vom putea, in fine, oferi comunitatilor de țigani din Ferentari posibilitatea de a-si educa (sic!) copiii intr-un liceu care sa aiba si linie de predare in limba țigănească. Este un gest foarte bun si va rog sa il puneti in balanta cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg catre ceea ce asteptam cu totii: o societate civilizata si construita european, ar fi spus Ungureanu, el însuși un minoritar al unei comunități dubioase și prost văzute în România.

Pentru infiintarea liceului, Ministerul Apararii a pus la dispozitie cladirea unei cazarme dezafectate din sectorul 5, a declarat deputatul Varujan Pambuccian.

Acesta a precizat ca infiintarea liceului are drept scop scaderea abandonului scolar in randul elevilor țigani si insertia lor sociala.

Predarea in cadrul liceului, a mai spus Pambuccian, va fi realizata exclusiv in limba romana, dar elevii vor urma totodata cursuri de limba si “civilizatie” țigănească. Liceul va asigura elevilor, de asemenea, cel putin o masa calda, cel mai probabil pranzul. Așteptăm cu interes înscrieri la acest liceu din partea sutelor de mii de pensionari români, cu studii superioare, dornici să își însușească limba țigănească – și masa gratuită de prânz, evident !

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *