Liceu cu predare in limba rromani, in Bucuresti
Guvernul va decide infiintarea unui liceu cu linie de predare in limba igneasc, liceu care va functiona intr-o cladire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5 si va oferi zilnic elevilorde etnie igneasccel putin o masa cald, ca s i momeasc la nvtur.

PremierulMihai Razvan Ungureanua afirmat, in sedinta de marti a Executivului, ca infiintarea liceului reprezinta initiativa deputatatilor din grupul minoritatilor nationaleVarujan PambucciansiNicolae Paunsi a intrunit consensul Coalitiei.Vom putea, in fine, oferi comunitatilor de igani din Ferentari posibilitatea de a-si educa (sic!) copiii intr-un liceu care sa aiba si linie de predare in limba igneasc. Este un gest foarte bun si va rog sa il puneti in balanta cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg catre ceea ce asteptam cu totii: o societate civilizata si construita european, ar fi spus Ungureanu, el nsui un minoritar al unei comuniti dubioase i prost vzute n Romnia.

Pentru infiintarea liceului, Ministerul Apararii a pus la dispozitie cladirea unei cazarme dezafectate din sectorul 5, a declarat deputatul Varujan Pambuccian.

Acesta a precizat ca infiintarea liceului are drept scop scaderea abandonului scolar in randul elevilor igani si insertia lor sociala.

Predarea in cadrul liceului, a mai spus Pambuccian, va fi realizata exclusiv in limba romana, dar elevii vor urma totodata cursuri de limba si “civilizatie” igneasc. Liceul va asigura elevilor, de asemenea, cel putin o masa calda, cel mai probabil pranzul. Ateptm cu interes nscrieri la acest liceu din partea sutelor de mii de pensionari romni, cu studii superioare, dornici s i nsueasc limba igneasc – i masa gratuit de prnz, evident !

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer