SŃptŃmÔna aceasta, tribunalul orașului Lillie a anunțat sentința unui oarecare cetŃțean Jean-Pierre S. (numele complet nu este comunicat), condamnat pentru propaganda nazismului și antisemitismului.

nazist 300x200 Un francez a fost condamnat pentru ţnființarea unui muzeu dedicat celui de al Treilea Reich antisitem Locuitorul orașului Meteren, din nordul Franței, ţn regiunea Pas-de-Calais, a organizat ţn propria casŃ “Muzeu Gloriei Celui de-al Treilea Reich” cu un numŃr mare de exponate. ╬n afarŃ de aceasta, Jean-Paul a creat un site neonazist care purta sloganul “Iubesc și servesc” (“aime et sers”).

Experții poliției, care au studiat timp de cÔteva luni blogul nazistului au identificat, potrivit procurorului Olivia Thiel, note de genul: “Rasa evreiascŃ se aflŃ pe treapta inferioarŃ a dezvoltŃrii umane. Evreii sunt asemenea unor bacterii, ţmpotriva cŃrora unica soluție este antisemitismul”.

╬n pofida faptului cŃ Jean-Paul áS. nu a fost supus ţn trecut urmŃririi penale, numele acestuia este cunoscut poliției:á acesta fusese reținut la Bruxelles pentru participarea la un acțiune de protest neautorizatŃ, organizatorii cŃrora se pronunțau ţmpotriva islamizŃrii Europei.

Amatorul celui de-al Treilea Reich este un activist al „MișcŃrii Național-Socialiste”, o formațiune politicŃ americanŃ de orientare neonazistŃ cu sediul ţn orașul Detroit, ţnființatŃ ţn anii 70, cu sprijinul activistului politic american George Lincoln Rockwell. Partidul se pronunțŃ ţmpotriva imigrației nelegale, ţmpotriva evreilor, musulmanilor, negrilor și homosexualilor.

Potrivit site-ului La Voix du Nord, familia condamnatului (mama și soția) ţi ţmpŃrtŃșesc viziunile politice. Potrivit directorului școlii, unde ţnvațŃ cei doi copii a lui Jean-Paul S., aceștia sunt și ei infectați cu “idei periculoase” și se mÔndresc cu viziunile sale xenofobe. ╬n ajunul procesului, dulŃul cu numele Adolf, care locuia ţn aceastŃ familie, a fost nevoit sŃ-și schimbe numele. La presiunea opiniei publice, acesta poartŃ numele de Asterix.

Jean-Paul S., a fost condamnat la doi ani privațiune de libertate, iar soția acestuia la un an.

sursa: antimedia

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer