Un francez a fost condamnat pentru înființarea unui muzeu dedicat celui de-al Treilea Reich

Săptămâna aceasta, tribunalul orașului Lillie a anunțat sentința unui oarecare cetățean Jean-Pierre S. (numele complet nu este comunicat), condamnat pentru propaganda nazismului și antisemitismului.

nazist 300x200 Un francez a fost condamnat pentru înființarea unui muzeu dedicat celui de al Treilea Reich antisitem Locuitorul orașului Meteren, din nordul Franței, în regiunea Pas-de-Calais, a organizat în propria casă “Muzeu Gloriei Celui de-al Treilea Reich” cu un număr mare de exponate. În afară de aceasta, Jean-Paul a creat un site neonazist care purta sloganul “Iubesc și servesc” (“aime et sers”).

Experții poliției, care au studiat timp de câteva luni blogul nazistului au identificat, potrivit procurorului Olivia Thiel, note de genul: “Rasa evreiască se află pe treapta inferioară a dezvoltării umane. Evreii sunt asemenea unor bacterii, împotriva cărora unica soluție este antisemitismul”.

În pofida faptului că Jean-Paul  S. nu a fost supus în trecut urmăririi penale, numele acestuia este cunoscut poliției:  acesta fusese reținut la Bruxelles pentru participarea la un acțiune de protest neautorizată, organizatorii cărora se pronunțau împotriva islamizării Europei.

Amatorul celui de-al Treilea Reich este un activist al „Mișcării Național-Socialiste”, o formațiune politică americană de orientare neonazistă cu sediul în orașul Detroit, înființată în anii 70, cu sprijinul activistului politic american George Lincoln Rockwell. Partidul se pronunță împotriva imigrației nelegale, împotriva evreilor, musulmanilor, negrilor și homosexualilor.

Potrivit site-ului La Voix du Nord, familia condamnatului (mama și soția) îi împărtășesc viziunile politice. Potrivit directorului școlii, unde învață cei doi copii a lui Jean-Paul S., aceștia sunt și ei infectați cu “idei periculoase” și se mândresc cu viziunile sale xenofobe. În ajunul procesului, dulăul cu numele Adolf, care locuia în această familie, a fost nevoit să-și schimbe numele. La presiunea opiniei publice, acesta poartă numele de Asterix.

Jean-Paul S., a fost condamnat la doi ani privațiune de libertate, iar soția acestuia la un an.

sursa: antimedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *