Un caz revoltator care agita blogosfera basarabeana ne-a atras atentia prin gravitatea faptelor si a implicatiilor care decurg din analizarea datelor. Ceea ce se suspecta de la bun inceput, primeste, iata, o noua confirmare. Asa-zisa platforma civica “Actiunea 2012″, sustinuta de grevistul foamei profesionist Doru Maries si carepromoveaza intensiv o harta falsificata a Romaniei Mari, in folosul Rusiei si Ucrainei, recurge la practici similare profilului scelerat al comanditarilor “actiunii”. Un tanar student basarabean, Nicolae Tibrigan, a fost sechestrat si maltratat violent in sediul Asociatiei “21 Decembrie” de catre “revolutionarul” Doru Maries si “hooligan”-ul lui, George Simion, de la asa-zisa organizatie “noii golani”. Motivul: retragerea Ligii Studentilor Basarabeni din Bucuresti, din care face parte tanarul brutalizat, din platforma filo-ruso-ucraineana, agitatoare prin ape tulburi. Concret, in ziua de 22 decembrie 2011,Liga Studentilor Basarabeni Bucureștiisi anunța retragerea din “platforma civic” „Acțiunea 2012” instrumentata de T. Maries si G. Simion, cu sustinerea generalului D. Voinea si a polit-ologului V. Tismaneanu. “Pentru a evita interpretrile speculative ulterioare asupra deciziei de retragere a membrilor Ligii din Aciune, ne rezervm dreptul de a nu face publice motivele care au determinat-o sa recurg la acest pas.”, anunta Consiliul Director al asociaiei Liga Studenilor Basarabeni din Bucureti. Concomitent, se retrage din dubioasa “platforma” “pro-unionista” si cea mai mare organizatie studenteasca a tinerilor romani din Basarabia:Organizatia Studentilor Basarabeni. Chiar daca motivele retragerii celor doua organizatii basarabene sunt diferite (LSBB pare sa fie dominata de o tenta politica “liberala” iar OSB a sesizat directia anti-romaneasca a “platformei” eteroclite si a actionat in consecinta), perioada aste aceeasi: decembrie 2011. Intr-un comunicat mai dezvoltat decat cel al Ligii,Organizatia Studentilor Basarabenisubliniaza ca“OSB București va continua s promoveze adevrul istoric cu privire la Basarabia, dar și valorile naționale romnești prin orice mijloace, n cadrul tuturor acțiunilor și proiectelor viitoare.De asemenea, OSB susține restabilirea adevrului istoric privind anexarea Basarabiei de ctre Imperiul Țarist n 1812.” “Din cauza unor deficiențe organizaționale cum ar fi lipsa unei structuri decizionale bine definite și a unui consiliu director, lipsa de transparenț, lipsa comunicrii n general și n cazul lurii deciziilor n special, Organizația Studenților Basarabeni și anunț astzi retragerea oficial din cadrul Platformei Civice ”Acțiunea 2012”, decizie asumat de ctre Biroul Executiv al OSB București.” se mai afirma in Comunicatul citat.

Tanarul Tibrigan, implicat din naivitate in aceasta “platforma” a “noilor golani” adunati de pe stadioane de Doru Maries si alte cadre specializate din jurul lui, este considerat tap ispasitor si ajunge victima – cu coaste fisurate – intr-un act ce cade sub incidenta Codului Penal si se afla deja in atentia structurilor de profil. “Faptele, nu vorbele, s-auprodus la sediul Asociaiei 21 decembrie 1989, acolo unde un revoluionar aflat n plin grev a foamei, Doru Mrie, alturi de alți doi necunoscuți, au intervenit blocnd ua pentru ca ibrigan s nu poat prsi procesul de ”re-educare””, se afirma peblogul tanarului basarabean. Ce s-a intamplat, concret? L-am rugat pe tanarul agresat (prezent adeseori la manifestari romanesti de la Chisinau si Cernauti –vezi foto) sa ne relateze incidentul caruia i-a cazut victima asa cum a facut-o si in fata organelor de ancheta. Iata sinteza faptelor:

Nicolae Tibrigan, Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti:“Nici eu nu stiu care ar fi motivele reale pentru care au sarit la bataie ca ultimii lasi, cert este ca totul a fost planificat din timp. In seara zilei de 7 februarie 2012, pe la ora 17:30, George Simion mi-a dat un telefon spunandu-mi sa vin sa-i dau cateva detalii despre magazinulwww.romanism.rola care am lucrat (aflat sub controlul lui Simion – nn). Eu aveam programat un examen atunci si i-am zis ca voi reveni dupa o ora, doua.

Pe la ora 19 l-am sunat si i-am zis ca ma indrept spre sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989. Mi-a raspuns ca are nevoie de 15 minute (deja stabilise cu Teodor Maries si alti doi pretinsi revolutionari sa ma intalneasca). Acolo la poarta am fost intampinat de portar si mi-a zis ca GS inca nu a venit (de fapt era demult acolo). Am urcat la etaj si il asteptat. GS a venit initial cu Gheorghe Catalin, un asociat al sau la magazinul “Hooligans”.

M-au invitat intr-o incapere dupa care au inchis usa si au sarit la bataie cu pumnii si genunchii lovindu-ma in coaste si cap. Imi ziceau ca sunt tradator si ca au aflat ca eu am fost cel care a redactat comunicatul de iesire a LSBB din Actiunea 2012 si ca voi plati pentru asta, ca as fi stat in spatele destabilizarii Platformei. Am inceput sa chem in ajutor politia, intre timp Gheorghe Catalin ma tinea, iar Simion George a sarit sa-mi astupe gura. ApoiGeorge Simion l-a invitat pe Teodor Maries impreuna cu alti doi revolutionari in incapere amenintandu-ma ca nu voi iesi viu de acoloiar Maries mi-a luat telefonul din mana ca sa nu pot suna la politie. Am incercat sa fug si am rupt clanta usii din interior. Dupa ce m-au mai lovit cu pumnii mi-au deschis usa si mi-au zis sa plec amenintandu-ma cu o noua rafuiala fizica.

Am mers la sectia 17 de Politie, cea mai apropiata de caminul meu. Acolo mi s-a spus ca este“dosar politic” datorita implicatiei Asociatiei 21 Decembrie 1989si ca nu intra in aria lor de competenta si mi-au oferit un echipaj sa ma duca la sectia 6 Politie de pe strada Paul Greceanu nr. 36. Acolo am avut cateva probleme cu pasaportul, deoarece desi am cetatenie romana, mi s-a spus ca sunt “imigrant”. Dupa ce am depus plangerea (se facuse ora 1 noaptea 8 februarie) mi-au dat trimitere la INML “Mina Minovici”. Acolo am mers a doua zi facand investigatia medicala si mi-au zis sa astept raportul dupa care va incepe investigatia politiei.”

“Ideea de unire nu poate fi confiscat de niciun activist civic sau lider politic. Nimeni nu „taie din ideea de unire” atunci cnd spui adevrul. Tai din ea atunci cnd recurgi la violenț pentru a o realiza.”, conchidetanarul basarabean.

Dovezile de la IML sunt disponibilepe site-ul victimei, aici.

Cazul este investigat deSectia 6 Politie, dupa cum puteti vedea din adresa oficiala de mai jos. Comisarul responsabil cu investigarea plangerii a confirmat pentruZiaristi Onlineinstrumentarea cazului. Vom reveni cu date asupra anchetei si a intentiilor, scopurilor si mijloacelor agitatorilor de sub pulpana troicii Maries-Voinea-Tismaneanu.

Surse foto:Internet

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer