MRU si lupta impotriva “ascensiunii EXTREMEI DREPTE”

Mihai Răzvan Ungureanu nu mai poate de grija UE și de creșterea influenței formațiunilor naționaliste în tot mai multe state de pe “bătrânul continent”, propunând măsuri antidemocratice de supraveghere și inhibare a renașterii naționale a popoarelor europene. Premierul român, probabil încă infectat de apucăturile bolșevice deprinse în perioada în care era membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC), a pledat miercuri pentru organizarea unui Consiliu European consacrat “ascensiunii partidelor de extremă dreapta și antieuropene”, în același context estimând că vetoul Olandei față de aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen “erodează ideea europeană”.

Pentru organizarea unui Consiliu European extraordinar, “România trebuie să facă o solicitare oficială către președintele Herman Van Rompuy”, care va analiza oportunitatea convocării unui astfel de consiliu, după consultarea celorlalte state membre, precizează Biroul de presă al președintelui Herman Van Rompuy, citat de corespondentul Agerpres. Președintele Consiliului European este cel care stabilește organizarea unui consiliu extraordinar, la cererea oficială a unui stat membru, după consultarea celorlalte țări din blocul comunitar, precizează sursa citată.

“Cred că ar fi important să avem un Consiliu European extraordinar pentru a vedea cum putem reacționa (…) pentru ca situațiile precum aceasta, care erodează ideea europeană, să nu ia ostatice politicile de integrare”, a afirmat primul ministru român, într-o întâlnire cu presa străină de la București. “Cred că a venit momentul să discutăm deschis cum reacționează Europa la influența electorală în creștere a partidelor de extremă dreapta. Ideea este de a lansa dezbaterea. Este ca o suferință pe care trebuie să o recunoaștem înainte de a căuta un tratament”, a explicat el, citat de AFP.

Premierul a criticat poziția Olandei, o țară unde deputații populiști și eurosceptici ai Partidului Libertății (PVV)  “țin ostatic guvernul”. “Există un stat care se opune intrării României în spațiul Schengen în virtutea unui calcul de politică internă care derivă din fragilitatea guvernului”, a declarat premierul, făcând apel la “căutarea unei rezolvări a acestei situații”.

Mihai Răzvan Ungureanu s-a mai exprimat împotriva “extremismului de dreapta” și în urmă cu câteva săptămâni, aflat într-o vizită la Iași. Premierul a declarat atunci că este momentul pentru a începe o discuție despre modul în care discursul “extremist și xenofob” începe să-și facă simțită prezența în parlamentele naționale. În mod ciudat, fostul director al Serviciului de Informații Externe nu se arată la fel de îngrijorat și de prezența în legislativele europene a partidelor comuniste, probabil datorită nostalgiilor roșii din tinerețe.

Sursa: FrontPress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *