Aflm cu surprinderea generat de peste dou decenii de jaf și batjocur, c nc mai exist n lume țri ai cror cetțeni pltesc sume mici pentru combustibil și energie, cci crima crimelor, guvernele lor sponsorizeaz prețurile!

Dac eu produc zarzavaturi n propria grdin, de ce ar trebui s pltesc mai mult pentru acestea dect m-a costat pentru a le produce?

 

Astfel arat topul țrilor cu cele mai bune prețuri la pomp:

10. Algeria – 0,32 dolari /1,04 lei/l
9. Oman – 0,32 dolari / 1,04 lei/l
8. Egipt – 0,30 dolari / 0,97 lei/L
7. Qatar – 0,24 dolari / 0,78 lei/L
6. Kuwait – 0,22 dolari / 0,71 lei/L
5. Bahrain – 0,21 dolari / 0,68 lei/L
4. Turkmenistan – 0,19 dolari / 0,62 lei/L
3. Libia – 0,14 dolari / 0,45 lei/L
2. Arabia Saudita – 0,13 dolari / 0,42 lei/L
1. Venezuela – 0,05 dolari / 0,16 lei/L

E drept, informația publicat ieri de media, e veche și trebuie corectat:

In Venezuela deja pretul este de peste $ 0.30/galon, dar tot este cel mai mic din lume!! Imi aduc aminte ca un prieten venezuelean imi spunea ca in 2010 s-a marit pretul la benzina de la 0.24 la 0.27/galon si au fost nemultumiri si revolte populare. La noi in afara de pungi cu maruntisi, nu s-a intamplat nimic. Romanul tace si se lasa calcat in picioare!

Și totuși..

Observați v rog c toate acele țri sunt productoare de petrol și gaze naturale și orice prere ați avea despre regimurile lor politice,acelea nu pot fi mai rele dect haita de bandiți și trdtori cu care s-a pricopsit Romnia prin rotație de 22 de ani.

Diferența e c n vreme ce acele guverne obțin redevențe de 50% din partea companiilor vestice care le exploateaz resursele, penalii “noștri” și umfl conturile elvețiene,n vreme ce statul romn ncaseaz mizilicuri. La fel vor face și cumetalele prețioase și semi-prețioase ale Apusenilor noștri, dac le permitem.

Doar un guvern naționalist mai poate salva ce este de salvat din Romnia și asigura c vom mai exista ca țar peste 10 ani, cci știa de acum ne termin cu rapiditate:

nfiortorul Pact fiscal european (MES), a fost semnat astzi, iar UE a desemnat anul 2012 c “an al solidaritții ntre generații”, datorit mbtrnirii populației europene. Ați pomenit un titlu mai plin de propagand neo-kominternista ca sta?

ntre timp, 1,500 de pensionari dintr-un singur județ (Vaslui),sunt executați silitdatorit neplții impozitelor, facturilor la energie și a ratelor bancare.

Haideți s zicem, statul și vrea partea chiar și de la muritorii de foame, cci acesta le asigur pensia de batjocur și “serviciile” de sntate pe care omul oricum și le-a cștigat ntr-o viaț de munc,dar cum rmne cu privații, bnci și furnizori de energie, care pot da omul afar din propri-ai cas– ce fel de legislație permite una ca asta, ce fel de guvern a compus și aprobat aceast abominație, ce fel de oameni se las batjocoriți n halul sta?

Ce mama m-sii de stat reprezentativ mai e unul care nu d doi bani pe viețile cetțenilor romni, n timp ce ne dezbin și ațța dup criterii de categorie social, etnie, vrst?

Ce suntem noi oameni buni, mmligi sau urmași ai Dacilor?

Iat cineva a spus-o acum 80 de ani, iarTLCa avut bunvoința s ne reaminteasc de acest sfnt al neamului nostru, aici pe blog. Dac cuvintele și faptele sale au fost att de urte de ctre dușmanii Romniei nct s l asasineze, e clar c a avut dreptate și tot att de clar c modelul pe care l-a oferit e unul demn de urmat, chiar și așa de ctre niște nevolnici care se mulțumesc cu frmiturile czute de la masa argaților care se cred stpni:

“Lumea politicienilor triete n lux i n petreceri scandaloase, n imoralitatea cea mai dezgusttoare, pe spinarea unei ri din ce n ce mai demoralizat. Cine s se mai ocupe de nevoile ei? Politicienii acetia cu familiile i cu agenii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-i ntreine clientela politic, bani pentru voturi, bani pentru cumprarea de contiine omeneti. Rnd pe rnd, cetele lor se vor npusti i vor spolia ara. Aceasta va nsemna, n ultim analiz, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor sectui bugetele statului, ale prefecturilor, primriilor. Se vor nfige ca nite cpui n consiliile de administraie ale tuturor ntreprinderilor, de unde vor ncasa tantieme, de zeci de milioane, fr nici o munc, din sudoarea i din sngele muncitorului istovit (…) Vor da natere la afaceri scandaloase care vor ngrozi lumea. Corupia se va ntinde n viaa public a rii ca o plag, de la cel mai umil slujba i pn la minitri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea s-i cumpere pe aceti montri i prin ei ara ntreag. De aceea, cnd ara stoars nu va mai putea s le dea bani, vor ceda consoriilor de bancheri strini, rnd pe rnd, bogiile pmntului i cu ele i independena noastr naional. O adevrat pletor de oameni de afaceri se va ntinde ca o pnz peste toat Romnia, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga rii”

sursaZiare.comvia Lumea dup Eufrosin

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *