China a fost anul trecut cel mai mare investitor strin din Germania, depind Statele Unite ale Americii, Elveia i Frana, a anunat joi agenia guvernamental a Comerului i Investiiilor.

n 2011, companiile din China au investit n 158 de proiecte n Germania, comparativ cu SUA, care au investit n 110, Elveia (91) i Frana (53). Cu toate acestea, circa jumtate din totalul investiiilor strine din Germania provin din state europene.

Investitorii chinezi au creat senzaie cu precdere n ultimele sptmni, cnd au anunat preluarea mai multor grupuri germane, de talie modest, dar cu o poziie dominant la nivel mondial pe segmentul lor de activitate, scrie Financiarul. Un ultim astfel de anun: societatea Lingyun a cumprat grupul Kiekert, lider mondial n producia de ncuietori pentru automobile, o ntreprindere de talie mijlocie, dar care reprezint cu succes Germania la export. Deasemenea, la sfritul lunii ianuarile, grupul Sany a preluat Putzmeister, unul dintre cei mai mari furnizori de maini pentru lucrrile de infrastructur. Valoarea acestei tranzacii s-a apropiat de 500 milioane de euro, fiind cea mai important achiziie realizat de un grup chinez n Europa.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer