CHINA, cel mai mare investitor strain din GERMANIA

China a fost anul trecut cel mai mare investitor străin din Germania, depășind Statele Unite ale Americii, Elveția și Franța, a anunțat joi agenția guvernamentală a Comerțului și Investițiilor.

În 2011, companiile din China au investit în 158 de proiecte în Germania, comparativ cu SUA, care au investit în 110, Elveția (91) și Franța (53). Cu toate acestea, circa jumătate din totalul investițiilor străine din Germania provin din state europene.

Investitorii chinezi au creat senzație cu precădere în ultimele săptămâni, când au anunțat preluarea mai multor grupuri germane, de talie modestă, dar cu o poziție dominantă la nivel mondial pe segmentul lor de activitate, scrie Financiarul. Un ultim astfel de anunț: societatea Lingyun a cumpărat grupul Kiekert, lider mondial în producția de încuietori pentru automobile, o întreprindere de talie mijlocie, dar care reprezintă cu succes Germania la export. Deasemenea, la sfârșitul lunii ianuarile, grupul Sany a preluat Putzmeister, unul dintre cei mai mari furnizori de mașini pentru lucrările de infrastructură. Valoarea acestei tranzacții s-a apropiat de 500 milioane de euro, fiind cea mai importantă achiziție realizată de un grup chinez în Europa.

Sursa: FrontPress.ro 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *