Productorul britanic de procesoare ARM a lansat Cortex-M0+, despre care reprezentanii si spun c este “cel mai eficient microprocesor din istorie, din punct de vedere al consumului de energie”, scrieHuffington Post.

Cei de la ARM spun c noul dispozitiv va permite dispozitivelor precum frigiderele, echipamentele medicale i aparatele care ponteaz parcarea s se interconecteze.

Firma ARM, cunoscut pentru c produce majoritatea procesoarelor pentru smartphone-urile i tabletele de pe pia, spune c noul Cortex-M0+ va folosi doar o treime din energia dispozitivelor de astzi.

Pe lng calculatoare, smartphone-uri i alte gadget-uri, milioane de alte produse cum ar fi aparateleelectrocasnice, jucriile sau mainile conin deja microprocesoare. Noul procesor se difereniaz ns prin tehnologia superioar, scrie Huffington Post. Cortex-M0+ funcioneaz pe 32 de bii, fa de 8 sau 16 bii, n cazul altor microprocesoare.

Prinnouatehnologie, cei de la ARM vor s creeze un “internet al lucrurilor”, adic s interconecteze tot felul de alte obiecte, care nu fac parte din clasa PC-urilor,laptop-urilor, smartphone-urilor sau tabletelor.

Microprocesoarele au ajuns s reprezinte o parte important a veniturilor ARM, ele atingnd, n ultimul trimestru din 2011, vnzri de un miliard de dolari, cu 40% mai mult dect n urm cu doi ani. Asta n condiiile n care, conform Huffington Post, un microprocesor cost 20 de ceni.

Sursa: Gndul.info

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer