ProducŃtorul britanic de procesoare ARM a lansat Cortex-M0+, despre care reprezentan■ii sŃi spun cŃ este “cel mai eficient microprocesor din istorie, din punct de vedere al consumului de energie”, scrieáHuffington Post.

Cei de la ARM spun cŃ noul dispozitiv va permite dispozitivelor precum frigiderele, echipamentele medicale ║i aparatele care ponteazŃ parcarea sŃ se interconecteze.

Firma ARM, cunoscutŃ pentru cŃ produce majoritatea procesoarelor pentru smartphone-urile ║i tabletele de pe pia■Ń, spune cŃ noul Cortex-M0+ va folosi doar o treime din energia dispozitivelor de astŃzi.

Pe lÔngŃ calculatoare, smartphone-uri ║i alte gadget-uri, milioane de alte produse cum ar fi aparateleáelectrocasnice, jucŃriile sau ma║inile con■in deja microprocesoare. Noul procesor se diferen■iazŃ ţnsŃ prin tehnologia superioarŃ, scrie Huffington Post. Cortex-M0+ func■ioneazŃ pe 32 de bi■i, fa■Ń de 8 sau 16 bi■i, ţn cazul altor microprocesoare.

Prinánouaátehnologie, cei de la ARM vor sŃ creeze un “internet al lucrurilor”, adicŃ sŃ interconecteze tot felul de alte obiecte, care nu fac parte din clasa PC-urilor,álaptop-urilor, smartphone-urilor sau tabletelor.

Microprocesoarele au ajuns sŃ reprezinte o parte importantŃ a veniturilor ARM, ele atingÔnd, ţn ultimul trimestru din 2011, vÔnzŃri de un miliard de dolari, cu 40% mai mult decÔt ţn urmŃ cu doi ani. Asta ţn condi■iile ţn care, conform Huffington Post, un microprocesor costŃ 20 de cen■i.

Sursa: GÔndul.info

CategoryUncategorized

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer