O unitate militară rusească antitero a ajuns în Siria, potrivit agenției Interfax, citată de ABC News. Surse diplomatice citate de ABC News apreciază că gestul Moscovei este o adevărată “bombă” care va avea serioase repercusiuni.

Trupe rusești antitero au debarcat în Siria
 Trupele rusești antiteroriste au ajuns în Siria la bordul navei Iman, care a ancorat în portul Tartus de la Marea Mediterană, notează ABC News.

RIA Novosti a transmis informația pe site-ul său în limba arabă. Ambasada Rusiei la Washington și reprezentanții Moscovei la ONU nu au comentat știrea și au precizat chiar că “nu au informații specifice” cu privire la sosirea unei unități antitero în Siria.

Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat că nava Iman a sosit în Siria, dar a precizat că rolul ei este de a susține lupta împotriva pirateriei în Golful Aden. Oficialii ruși au precizat că la bordul navei se află un echipaj civil și trupe de securitate care o protejează.

Rusia rămâne unul din cei mai fermi aliați ai regimului de la Damasc. Moscova a blocat deja tentativele comunității internaționale de a condamna reprimarea revoltelor din Siria și de a cere președintelui Bashar al-Assad să cedeze puterea. În plus, Rusia continuă să livreze armament regimului sirian, în ciuda criticilor internaționale care subliniază că Moscova îl ajută, practic, pe președintele Bashar al-Assad să zdrobească revolta și să rămână la putere, cu prețul vieții a mii de civili.

sursa: realitatea.net

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer