Urmresc cu intermitențe, pe unde mai apuc, știrile despre ultimele anchete și scandaluri: par examplu, despre Adrian Nstase aud c procurorii DNA vor s l trimit 10 ani la numrat ou proase de deținuți, iar el roag “factorii de decizie” s nu i implice familia n aceast activitate laborioas… și am mai auzit și de povestea teribil a deputatului Mihail Boldea, confrate de breasl avocțeasc și, printre altele, din cte am aflat, coleg pentru o perioad la cursurile de yoga de la MISA, recent fugit din țar pentru a scpa de un inevitabil mandat de arestare.

Cazul lui Boldea m intereseaz mai mult – și cu precdere, din dou motive: seamn mult cu mine. Tnr avocat cu inițiativ n politic (ca și mine), dezgustat de “batista pus pe țambal” n partidul cu care ajunsese n Parlament (PDL), demisionat datorit acestui dezgust in septembrie 2011, strignd n gura mare c n PDL “nu exist democrație” ! Pi cum s existe cu de-alde doamna Udrea și domnu Bsescu !? Evident, respectivii nu l-au uitat, și cu att mai puțin nu l-au iertat !

Și s-au hotrt s l “arunce la leii” aduși din ținutul DNA, țar de poveste unde soarele nu rsare iar corupția este inexistent (un fel de Mordor din Stpnul Inelelor cu chei de celul).

De ce s-a luat aceast hotrre ? Pentru c este an electoral iar “aleșii” au nceput s freamete precum somonii n ru primvara, mnați de instincte atavice de migrație sezonier.

Și pentru a da un bun exemplu despre ce li se poate ntmpla celor ce aleg s prseasc “barca” PDL-ist – nehotrților sau “nrvașilor” aspiranți la “independenț” (genul Iulian Urban –avocat și el…), au asmuțit “bestia” flmnd de arestri a DNA-ului asupra srmanului Boldea.

Circul era pregtit: Victima fusese adus n aren, DNA-ul formia și mugea dornic s fie eliberat n ring pentru a se npusti asupra przii, iar imperatorii deputați au ndreptat cu satisfacție degetul n jos urlnd comanda: “release the beast !”

Spectatorii (vre-o 19 milioane), morți de foame, frustrați de mafia gulerelor albe, dornici s vad țșnind n aren snge de “mafiot” PDL-ist (c „victima” era un “fost” PDL-ist și c demisionase tocmai din cauza mafiei, erau acu amnunte pe care nu le mai observa nimeni), plus “arbitrii” europeni, dornici s bifeze un caz de “lupt dreapt” cu Bestia, n rapoartele lor de țar…

Acu, nu știu (și nici nu aș avea de unde, cu certitudine), dac Boldea e vinovat de chestiile de care l acuz DNA-ul. Asta trebuie s o hotrasc madam Justiția. Aia imparțial, fr nevricale și isterii televizate. Care judec pe probe. Din pcate, prea des asist la scene de genul sta, la care asistm acum, n cazul Nstase sau Boldea. Ani de zile gealații guvernanți o țin legat de mini și de picioare pe madam Justiția, cu clușul n gur, și o dezleag și i dau drumul s lucreze numai ct vor ei, și pe unde vor ei. n limbaj ieuropean, chestia asta se numește “imixtiundea politicului n justiție”.

Satisfacția cu care PDL-ul s-a prezentat la votul de ridicare al imunitții lui Boldea n parlament, participarea “excepțional” a unor lideri ai “opoziției” (care la TV se ceart ca dracii, dar la cantina Parlamentului se bat pe burți ntre ei, la aceeași mas cu “puterea”,și și rd de poporul cel prost), asezonate cu declarațiile sforitoare ale liderilor de toate culorile, sunt revolttoare.

Iat ce zic acești lideri de kkt:

Partidul Democrat Liberal va vota pentu ridicarea imuniatii parlamentare a deputatului Boldea, justitia va trebui sa-si urmeze cursul, indiferent de cine e vorba“, a spus Boc dupa sedinta BPN. Dar de ce nu ați fcut treaba asta de acu 5 ani, de cnd depusese sesizarea acel btrnel cu handicap, care zice c și-a pierdut casa din casa lui Boldea și a rețelei lui !?

Presedintele Camerei Deputatilor,Roberta Anastase, declarase si ea, inainte de sedinta Biroului Permanent, ca se asteapta solicitarea de ridicare a imunitatii din partea procurorului general, prin intermediul Ministerului Justitiei, conducerea Camerei si membrii Comisiei Juridice fiind “flexibili” adica gata sa se reuneasca in momentul in care vine solicitarea. Dar de ce nu au dovedit aceeași “felxibilitate” cnd a venit vorba de legi importante, care au trecut prin procedura de admitere tacit, DIN LIPSA DE CVORUM (legea cu pașapoartele biometrice, cu monitoarele oficiare ale Romniei n limba maghiar, etc, etc) ?

De remarcat ca la vot au participat si cativa deputati ai USL. Afland din relatarile agentiilor de stiri ca nu ar exista cvorumul necesar de sedinta, in plen si-au facut aparitia si cativa “grei ai Opozitiei”, dupa cum i-a numit Ioan Oltean, mai exactMircea DusasiVictor Pontade laPSD, precum si liderul deputatilorPNL,Calin Popescu Tariceanu.

Toti trei au explicat, fie de la tribuna, fie in fata jurnalistilor, ca nu au intrerupt protestul parlamentar, dar au considerat ca votul in cazul Mihail Boldea este extrem de important pentru raportul pe justitie din cadrul MCV, asa ca sunt gata, in cazul in care Puterea nu e in stare sa asigure prezenta necesara, sa participe la vot si sa voteze in acest sens.

“Noi am mers trei in sala ca sa le asiguram cvorumul(…)Nu putem accepta ca astazi sa nu se voteze aceasta cerere a Parchetului, punand in pericol un interes national”, le-a declarat Victor Ponta jurnalistilor prezenti pe holul Palatului Parlamentului. Deci, CIRCUL MEDIATIC A DEVENIT LA ACEST MOMENT “INTERES NAȚIONAL”. NU Legea 221/2009 privind acordarea despagubirilor morale si materiale tuturor ce au suferit abuzuri in timpul regimului comunist, care zace de 2 ani la comisia juridic, pentru stabilirea cuantumului despgubirilor. Nu legea privind aurul de la Roșia Montan ! Nu proiectul de lege privind exploatarea gazelor de șist ! Nu proiectul de lege al sntții ! Nu pachetul de legi sociale privind protecția unor categorii defavorizate (pensionari, studenți, mame n concediu maternal) prin stabilirea unui plafon minim admis ! Astea nu sunt importante. Important e s ne mai “fure ochii” o dat.

Cum am mai spus, nu știu dac Boldea e vinovat sau nu, și mi-e team c nici nu vom afla vreodat. Prin imixtiunea politicului n justiție, apetența cu care unii au vrut s “dm bine” la raportul de țar, actul de justiție e deja compromis. El nu mai poate fi numit echitabil și imparțial.

n aceast situație, fuga din țar a lui Boldea este explicabil. Și scuzabil. Și eu aș fi fcut la fel dac eram n locul lui. Și, dac al fi n locul lui, m-aș opri la prima reprezentanț din strintate a naltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, și aș cere azil politic. De preferinț n Suedia, c s-au nvțat deja cu romnii (vezi cazul Gregorian Bivolaru) și vntoarea de vrjitoare cu ctușele la vedere.

P.S.: o cuvenit completare se refer la faptul c, n mod ironic, cei care au votat aruncarea n groapa cu lei DNA a lui Boldea, din Parlamentul Romniei (ei și rudele lor), figureaz pe listele ANAF cu datorii la bugetul de stat ce totalizeaz cam 3,4 din PIB-ul Romniei. n alt țar, chestia asta se numește evaziune fiscal, și se pedepsește cu nchisoarea și confiscarea averii dobndite fraudulos. n Romnia, se numește “afacere de succes” și se “pedepsește” cu un loc n Parlament și un cont gras n banc. Proporțional vorbind, pensionarul despre care se spune c și-a pierdut casa din cauza lui Boldea, nu e cu nimic mai puțin prejudiciat dect sutele de mii de pensionari care și-au pierdut casele și viețile din pricina lui Boc, Ponta și Crin, datorit furciunilor acestora de la bugetul de stat, dar și al legilor anti-umane votate de ei.

Deci, privind aici din aceast perspectiv, cine cui a ridicat aici imunitatea ? Nu cumva, din nou, hoții strig hoții ? Asta fr a m pronunța asupra vinovției sau nevinovției lui Boldea, repet.

Aș fi preferat, ca și n cazul Gregorian Bivolaru, s vd o justiție calm, echilibrat, care judec n regim de urgenț, dar fr circ și ctușe, un dosar bine probat, care s se lase cu o condamnare cu nchisoarea, dac respectivul ntr-adevr o merita.

Așa, asistm mereu la aceeași dubl msur: cnd e unul “de-ai lor”, cum a fost cazul cu Adrian Nstase, cererea de ridicare a imunitții s-a poticnit de vre-o 4-5 ori pn s treac de Parlament, cu chiu cu vai. De ce ?

De ce n cazul lui Gabriel Bivolaru, cruia i se asigurase – prin tragere de timp, o “respectabil” prescripție a infracțiunilor comise, i s-a aplicat totuși pedeapsa cu nchisoarea, cu nclcarea legii, deoarece opinia public și raportul de țar cerea un exemplu ?

De ce nu i se aplic același “tratament” și “intangibilului” ttuc Ion Ilici Iliescu, responsabil de bestialitțile din 13-15 iunie 19 și morții de la Revoluție ?! DAC TOT VORBIM DESPRE DOSARE PRESCRISE !?

Puțin lume știe c senatorul Gabriel Bivolaru a fost nevoit s execute anii de pușcrie pentru o infracțiune prescris… dar pe cine interesa, dac omul a fost declarat vinovat și pus la stlpul infamiei de ctre pres ? Probabil c și va cștiga (tot pe buzunarul nostru, al celor ce pltim impozite) un purcoi de bani, la CEDO, pentru acest circ, al crui bilet ncepe s devin prea scump…

Deci, dac m ntrebați pe mine, dup 11 ani de avocatur, cum percep Justiția, v pot spune doar att: MI E SIL ! IAR OPINIA MEA ESTE TRIST ȘI INUTIL…

Mihail Boldea a spus c este hotrt ca, dup ncheierea acestui dosar i lmurirea tuturor acuzaiilor, s-i vnd toate bunurile i s plece din Romnia, acelai lucru recomandndu-l tuturor romnilor.

“Asta este justiia n Romnia? E de trit n Romnia? Eu n Romnia nu mai stau. Dup ce am terminat, am i spus, nu vreau s mai candidez, nu m mai intereseaz politica, nu m intereseaz aceast mizerie din justiie, vreau doar s plec din Romnia. Dup ce se termin acest dosar, vnd ce mai am i-am plecat, nu mai stau aicea. Recomand tuturor romnilor, «Plecai, frailor, din Romnia!», c dac ajungei pe mna sistemului judiciar, cel puin vorbesc aici de faza de urmrire penal, riscm s stm la pucrie pn se trezete un domn judector dimineaa, bine relaxat, s se apuce s citeasc dosarul”, a declarat deputatul Mihail Boldea n interviul acordat tirilor ProTV.

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *