Urmăresc cu intermitențe, pe unde mai apuc, știrile despre ultimele anchete și scandaluri: par examplu, despre Adrian Năstase aud că procurorii DNA vor să îl trimită 10 ani la numărat ouă păroase de deținuți, iar el roagă “factorii de decizie” să nu îi implice familia în această activitate laborioasă… și am mai auzit și de povestea teribilă a deputatului Mihail Boldea, confrate de breaslă avocățească și, printre altele, din câte am aflat, coleg pentru o perioadă la cursurile de yoga de la MISA, recent fugit din țară pentru a scăpa de un inevitabil mandat de arestare.

Cazul lui Boldea mă interesează mai mult – și cu precădere, din două motive: seamănă mult cu mine. Tânăr avocat cu inițiativă în politică (ca și mine), dezgustat de “batista pusă pe țambal” în partidul cu care ajunsese în Parlament (PDL), demisionat datorită acestui dezgust in septembrie 2011, strigând în gura mare că în PDL “nu există democrație” ! Păi cum să existe cu de-alde doamna Udrea și domnu Băsescu !? Evident, respectivii nu l-au uitat, și cu atât mai puțin nu l-au iertat !

Și s-au hotărât să îl “arunce la leii” aduși din ținutul DNA, țară de poveste unde soarele nu răsare iar corupția este inexistentă (un fel de Mordor din Stăpânul Inelelor cu chei de celulă).

De ce s-a luat această hotărâre ? Pentru că este an electoral iar “aleșii” au început să freamete precum somonii în râu primăvara, mânați de instincte atavice de migrație sezonieră.

Și pentru a da un bun exemplu despre ce li se poate întâmpla celor ce aleg să părăsească “barca” PDL-istă – nehotărâților sau “nărăvașilor” aspiranți la “independență” (genul Iulian Urban –avocat și el…), au asmuțit “bestia” flămândă de arestări a DNA-ului asupra sărmanului Boldea.

Circul era pregătit: Victima fusese adusă în arenă, DNA-ul formăia și mugea dornic să fie eliberat în ring pentru a se năpusti asupra prăzii, iar imperatorii deputați au îndreptat cu satisfacție degetul în jos urlând comanda: “release the beast !”

Spectatorii (vre-o 19 milioane), morți de foame, frustrați de mafia gulerelor albe, dornici să vadă țâșnind în arenă sânge de “mafiot” PDL-ist (că „victima” era un “fost” PDL-ist și că demisionase tocmai din cauza mafiei, erau acu amănunte pe care nu le mai observa nimeni), plus “arbitrii” europeni, dornici să bifeze un caz de “luptă dreaptă” cu Bestia, în rapoartele lor de țară…

Acu, nu știu (și nici nu aș avea de unde, cu certitudine), dacă Boldea e vinovat de chestiile de care îl acuză DNA-ul. Asta trebuie să o hotărască madam Justiția. Aia imparțială, fără nevricale și isterii televizate. Care judecă pe probe. Din păcate, prea des asist la scene de genul ăsta, la care asistăm acum, în cazul Năstase sau Boldea. Ani de zile gealații guvernanți o țin legată de mâini și de picioare pe madam Justiția, cu călușul în gură, și o dezleagă și îi dau drumul să lucreze numai cât vor ei, și pe unde vor ei. În limbaj ieuropean, chestia asta se numește “imixtiundea politicului în justiție”.

Satisfacția cu care PDL-ul s-a prezentat la votul de ridicare al imunității lui Boldea în parlament, participarea “excepțională” a unor lideri ai “opoziției” (care la TV se ceartă ca dracii, dar la cantina Parlamentului se bat pe burți între ei, la aceeași masă cu “puterea”, și își râd de poporul cel prost), asezonate cu declarațiile sforăitoare ale liderilor de toate culorile, sunt revoltătoare.

Iată ce zic acești lideri de kkt:

Partidul Democrat Liberal va vota pentu ridicarea imuniatii parlamentare a deputatului Boldea, justitia va trebui sa-si urmeze cursul, indiferent de cine e vorba“, a spus Boc dupa sedinta BPN. Dar de ce nu ați făcut treaba asta de acu 5 ani, de când depusese sesizarea acel bătrânel cu handicap, care zice că și-a pierdut casa din casa lui Boldea și a rețelei lui !?

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, declarase si ea, inainte de sedinta Biroului Permanent, ca se asteapta solicitarea de ridicare a imunitatii din partea procurorului general, prin intermediul Ministerului Justitiei, conducerea Camerei si membrii Comisiei Juridice fiind “flexibili” adica gata sa se reuneasca in momentul in care vine solicitarea. Dar de ce nu au dovedit aceeași “felxibilitate” când a venit vorba de legi importante, care au trecut prin procedura de admitere tacită, DIN LIPSA DE CVORUM (legea cu pașapoartele biometrice, cu monitoarele oficiare ale României în limba maghiară, etc, etc) ?

De remarcat ca la vot au participat si cativa deputati ai USL. Afland din relatarile agentiilor de stiri ca nu ar exista cvorumul necesar de sedinta, in plen si-au facut aparitia si cativa “grei ai Opozitiei”, dupa cum i-a numit Ioan Oltean, mai exact Mircea Dusa siVictor Ponta de la PSD, precum si liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Toti trei au explicat, fie de la tribuna, fie in fata jurnalistilor, ca nu au intrerupt protestul parlamentar, dar au considerat ca votul in cazul Mihail Boldea este extrem de important pentru raportul pe justitie din cadrul MCV, asa ca sunt gata, in cazul in care Puterea nu e in stare sa asigure prezenta necesara, sa participe la vot si sa voteze in acest sens.

“Noi am mers trei in sala ca sa le asiguram cvorumul(…)Nu putem accepta ca astazi sa nu se voteze aceasta cerere a Parchetului, punand in pericol un interes national”, le-a declarat Victor Ponta jurnalistilor prezenti pe holul Palatului Parlamentului. Deci, CIRCUL MEDIATIC A DEVENIT LA ACEST MOMENT “INTERES NAȚIONAL”. NU Legea 221/2009 privind acordarea despagubirilor morale si materiale tuturor ce au suferit abuzuri in timpul regimului comunist, care zace de 2 ani la comisia juridică, pentru stabilirea cuantumului despăgubirilor. Nu legea privind aurul de la Roșia Montană ! Nu proiectul de lege privind exploatarea gazelor de șist ! Nu proiectul de lege al sănătății ! Nu pachetul de legi sociale privind protecția unor categorii defavorizate (pensionari, studenți, mame în concediu maternal) prin stabilirea unui plafon minim admis ! Astea nu sunt importante. Important e să ne mai “fure ochii” o dată.

Cum am mai spus, nu știu dacă Boldea e vinovat sau nu, și mi-e teamă că nici nu vom afla vreodată. Prin imixtiunea politicului în justiție, apetența cu care unii au vrut să “dăm bine” la raportul de țară, actul de justiție e deja compromis. El nu mai poate fi numit echitabil și imparțial.

În această situație, fuga din țară a lui Boldea este explicabilă. Și scuzabilă. Și eu aș fi făcut la fel dacă eram în locul lui. Și, dacă al fi în locul lui, m-aș opri la prima reprezentanță din străinătate a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, și aș cere azil politic. De preferință în Suedia, că s-au învățat deja cu românii (vezi cazul Gregorian Bivolaru) și vânătoarea de vrăjitoare cu cătușele la vedere.

P.S.: o cuvenită completare se referă la faptul că, în mod ironic, cei care au votat aruncarea în groapa cu lei DNA a lui Boldea, din Parlamentul României (ei și rudele lor), figurează pe listele ANAF cu datorii la bugetul de stat ce totalizează cam 3,4 din PIB-ul României. În altă țară, chestia asta se numește evaziune fiscală, și se pedepsește cu închisoarea și confiscarea averii dobândite fraudulos. În România, se numește “afacere de succes” și se “pedepsește” cu un loc în Parlament și un cont gras în bancă. Proporțional vorbind, pensionarul despre care se spune că și-a pierdut casa din cauza lui Boldea, nu e cu nimic mai puțin prejudiciat decât sutele de mii de pensionari care și-au pierdut casele și viețile din pricina lui Boc, Ponta și Crin, datorită furăciunilor acestora de la bugetul de stat, dar și al legilor anti-umane votate de ei.

Deci, privind aici din această perspectivă, cine cui a ridicat aici imunitatea ? Nu cumva, din nou, hoții strigă hoții ? Asta fără a mă pronunța asupra vinovăției sau nevinovăției lui Boldea, repet.

Aș fi preferat, ca și în cazul Gregorian Bivolaru, să văd o justiție calmă, echilibrată, care judecă în regim de urgență, dar fără circ și cătușe, un dosar bine probat, care să se lase cu o condamnare cu închisoarea, dacă respectivul într-adevăr o merita.

Așa, asistăm mereu la aceeași dublă măsură: când e unul “de-ai lor”, cum a fost cazul cu Adrian Năstase, cererea de ridicare a imunității s-a poticnit de vre-o 4-5 ori până să treacă de Parlament, cu chiu cu vai. De ce ?

De ce în cazul lui Gabriel Bivolaru, căruia i se asigurase – prin tragere de timp, o “respectabilă” prescripție a infracțiunilor comise, i s-a aplicat totuși pedeapsa cu închisoarea, cu încălcarea legii, deoarece opinia publică și raportul de țară cerea un exemplu ?

De ce nu i se aplică același “tratament” și “intangibilului” tătucă Ion Ilici Iliescu, responsabil de bestialitățile din 13-15 iunie 19 și morții de la Revoluție ?! DACĂ TOT VORBIM DESPRE DOSARE PRESCRISE !?

Puțină lume știe că senatorul Gabriel Bivolaru a fost nevoit să execute anii de pușcărie pentru o infracțiune prescrisă… dar pe cine interesa, dacă omul a fost declarat vinovat și pus la stâlpul infamiei de către presă ? Probabil că își va câștiga (tot pe buzunarul nostru, al celor ce plătim impozite) un purcoi de bani, la CEDO, pentru acest circ, al cărui bilet începe să devină prea scump…

Deci, dacă mă întrebați pe mine, după 11 ani de avocatură, cum percep Justiția, vă pot spune doar atât: ÎMI E SILĂ ! IAR OPINIA MEA ESTE TRISTĂ ȘI INUTILĂ…

Mihail Boldea a spus că este hotărât ca, după încheierea acestui dosar și lămurirea tuturor acuzațiilor, să-și vândă toate bunurile și să plece din România, același lucru recomandându-l tuturor românilor.

“Asta este justiția în România? E de trăit în România? Eu în România nu mai stau. După ce am terminat, am și spus, nu vreau să mai candidez, nu mă mai interesează politica, nu mă interesează această mizerie din justiție, vreau doar să plec din România. După ce se termină acest dosar, vând ce mai am și-am plecat, nu mai stau aicea. Recomand tuturor românilor, «Plecați, fraților, din România!», că dacă ajungeți pe mâna sistemului judiciar, cel puțin vorbesc aici de faza de urmărire penală, riscăm să stăm la pușcărie până se trezește un domn judecător dimineața, bine relaxat, să se apuce să citească dosarul”, a declarat deputatul Mihail Boldea în interviul acordat Știrilor ProTV.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares