Organizațiile pro-vita și culte creștine de confesiuni diverse organizează sâmbătă, 24 martie, o nouă ediție a „Marșului pentru Viață”. Pentru prima dată acest eveniment are o amploare națională, urmând să se desfășoare simultan în circa 20 de orașe ale României.

Scopul „Marșului pentru Viață” este afirmarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți din momentul concepției, respectul față de viață în toate fazele și ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societății.

Scăderea natalității, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin restricționarea/oprirea avorturilor.

În timpul marșului va fi lansat un Manifest adresat societății și clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini și legislații favorabile vieții și familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate țările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor.

Pierderile sunt inestimabile, spun specialiștii, și ele afectează deja toate aspectele vieții, de la piața forței de muncă și bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigrație, pentru a putea exista în continuare.

„Marșul pentru Viață” urmează tradiția internațională din mari metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles și Budapesta.

Pentru mai multe informații, pentru lista completă a orașelor în care se desfășoară evenimentul, trasee, program și date de contact ale colectivelor locale de organizare, vă rugăm să accesați pagina de internet www.marsulpentruviata.ro

În București, Marșul începe azi sambătă 24.03.2012 de la orele 11.30 de pe Calea Victoriei din dreptul Bisericii Krețulescu (Sala Palatului) până la Piața Unirii.

Afișul Marșului din Timișoara

Afișul Marșului din Tg. Mureș

Afișul Marșului din Oradea

Afișul Marșului din Craiova

Afișul Marșului din Fălticeni

Afișul Marșului din Cluj-Napoca

Clip video realizat pentru Marșul din Cluj-Napoca

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer