Organizaiile pro-vita și culte creștine de confesiuni diverse organizeaz smbt, 24 martie, o nou ediție a „Marului pentru Via”. Pentru prima dat acest eveniment are o amploare național, urmnd s se desfșoare simultan n circa 20 de orașe ale Romniei.

Scopul „Marșului pentru Viaț” este afirmarea dreptului la via al copiilor nenscui din momentul concepiei, respectul fa de via n toate fazele i ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societii.

Scderea natalitii, identificat ca factorul principal al crizei demografice, va continua s cauzeze adncirea dezechilibrului ecomomico-social dac nu va fi stvilit, n primul rnd prin restricionarea/oprirea avorturilor.

n timpul marșului va fi lansat un Manifest adresat societții i clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini i legislaii favorabile vieii i familiei, n contextul n care Romnia are cea mai ridicat rat a avortului dintre toate rile Uniunii Europene și sufer o degradare accentuat a importanței familiei n viața social.

Conform datelor de la ultimul recensmnt, n ultimele dou decenii, Romnia a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populația a mbtrnit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au czut victime avorturilor.

Pierderile sunt inestimabile, spun specialitii, i ele afecteaz deja toate aspectele vieții, de la piaa forei de munc i bugetele de pensii sau asigurri de sntate și pn la puterea creativ a neamului nostru. n viitor, Romnia va depinde n mare parte de imigrație, pentru a putea exista n continuare.

„Marul pentru Via” urmeaz tradiția internațional din mari metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles i Budapesta.

Pentru mai multe informaii, pentru lista complet a orașelor n care se desfșoar evenimentul, trasee, program și date de contact ale colectivelor locale de organizare, v rugm s accesați pagina de internetwww.marsulpentruviata.ro

n București, Marșul ncepe azi sambt 24.03.2012 de la orele 11.30 de pe Calea Victoriei din dreptul Bisericii Krețulescu (Sala Palatului) pn la Piața Unirii.

Afișul Marșului din Timișoara

Afișul Marșului din Tg. Mureș

Afișul Marșului din Oradea

Afișul Marșului din Craiova

Afișul Marșului din Flticeni

Afișul Marșului din Cluj-Napoca

Clip video realizat pentru Marșul din Cluj-Napoca

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *