Acum o săptămână cugetam la soarta Justiției române vis-a-vis de situația delicată în care se află unii “aleși” și dosarele lor penale. Și vorbeam de cazul deputatului PDL Mihail Boldea, demisionat în septembrie 2011 din partid pentru divergențe cu conducerea, inclusiv critici la adresa lui Traian Băsescu, Emil Boc și Elena Udrea.

Circoteca ce a urmat în această săptămână atât în mediul on-line cât și la televizor – îi dă dreptate lui Boldea. Suntem o țară condusă de nebuni periculoși, iar dacă madam Justiția, călărită de acești nebuni – începe să orbecăie după tine – așa legată la ochi cum e, MAI BINE TE CARI DIN ȚARĂ DECÂT SĂ ÎȚI AȘTEPTI DREPTATEA ÎN PUȘCĂRIE, ÎN STARE DE AREST.

Traian Băsescu, “președintele tuturor românilor”, cel care afirma că nu a dat telefoane ca să se facă arestări ci că “lasă justiția să își urmeze cursul” (vezi cazurile Vântu și Patriciu), a uitat de echidistanța și independența Justiției – pe care le clama în alte dosare de răsunet, și urlă acum înfierbântat că îl va căuta și găsi pe Boldea “și în gaură de șarpe, de va fi nevoie” ! Se simte aici vendeta personală. Marinarul e ranchiunos și nu uită să îi pedepsească exemplar pe cei care îl atacă. Vezi ce se întâmplă acum și cu Adrian Năstase…

Dar nu de grija mai marilor acestei lumi o să mor eu acum. Până la urmă Boldea pare să facă parte din categoria “băieților deștepti” cu școala vieții, care știu să își poarte singuri de grijă… Dacă a reușit el să facă din 10 ani de avocatură 8 perechi de case… când alții nu reușesc să facă nici măcar una – și încă lucrând și în provincie, e ceva…

Dar modul în care au decurs ostilitățile din ultimele zile în cazul Boldea merită “”tradus” pentru cei care nu știu să “citească printre rânduri” știrile…

Deci, Boldea fuge în Africa, de mânia proletară dezlănțuită de Băsescu. Că unii spun că nu fugea ci că doar mergea un pic mai repejor, nu e relevant. Omul și-a pregătit plecarea, a transferat bani, și-a transferat bunurile de pe numele lui, tot tacâmul. Și unde s-a pitit ? Culmea ironiei ! Taman în Congo ! Mai țineți minte ce se scanda la Universitate la alegerile din 2004 ?! Dacă îl votăm pe Bombo, emigrăm cu toții-n Congo !

Iată ce spune acum Adrian Năstase pe blogul lui:

Ieri, am primit un sms, cu un mesaj amuzant: Dacă nu l-ați votat pe Bombo, Acum emigrați în Congo! Iată că trecerea anilor oferă o altă perspectivă asupra alegerilor din 2004, când tineri simpatizanți ai Aliantei DA au ieșit la Piața Universității, scandând, după anunțarea rezultatelor, ‘Bombo, Bombo, ne-am întors din Congo’, fără să știe de fapt unde se ‘întorseseră’. Veniseră alături de reprezentanți ai MISA și de guru Gregorian Bivolaru, care însă a ales ca destinație Suedia și nu România, după câștigarea alegerilor de către Băsescu, știind că Monica Macovei nu-l va căuta în ‘gaură de șarpe’, având un suflet mai bun…“, spune fostul premier pe blog într-o postare intitulată “‘Breaking News:Votanții lui Băsescu fug în Congo!”.

Faptul că Boldea este șantajat să se întoarcă în țară cu amenințarea că dacă nu se întoarce de bunăvoie îi vor aresta în locul lui familia (fratele și tatăl), depășește orice limită !!! Căci la asta asistăm de fapt acum ! Dacă pe vremea lui Ceaușescu, ăla care fugea din țară creea probleme rudelor, familiei, greutăți la serviciu, anchete, nu era chiar așa mare tragedie. Dar NU ȚI SE ARESTA FAMILIA PENTRU VINA CĂ TU AI REUȘIT SĂ FUGI ! Cred că și Ceaușescu ar fi invidios pe realizările “democrației” băsesciene !

Deznodământul în cazul fugarului Boldea este simplu. Se va reântoarce în țară pentru a-și salva de la arestarea iminentă tatăl și fratele. Probabil că i s-a promis un târg: că ei nu vor păți nimic dacă se predă. Va fi arestat (încătușat) spectaculos, pe aeroport, cu toate telviziunile de față și va aștepta răbdător să îi vină rândul la punerea în libertate… când i-o mai trece furia lui Băsescu. O lună, două, zece… senatorul Cătălin Voicu a fost pus în libertate după un an și 4 luni…

Și pentru că tot veni vorba și de MISA, e interesantă și poziția celor de la yogaesoteric.net pe tema fostului cursant MISA Mihail Boldea, cel care le-a fost multora de acolo avocat în dosarul penal, cel care a și realizat acele filmări-reportaj pe tema abuzurilor la adresa MISA.

MISA nu suflă un cuvințel despre abuzurile din cazul Boldea, în schimb se plânge că Gregorian Bivolaru a ajuns din nou cap de serie pe site-ul Most Wanted al Poliției Române ! Puteau să comenteze, să spună măcar o vorbă despre colegul de nenorocire Boldea, al doilea pe lista Most Wanted după Gregorian Bivolaru. Însă NU ! E vorba aceea, a cerșetorilor parizieni: “Orbul de la toți, dar de la orbu, nimeni !” Noi toți cursanții MISA, și chiar toți cetățenii României, trebuie să condamnăm abuzurile din cazul lui Gregorian Bivolaru, eventual să facem chiar și meditații și binecuvântări pentru ca dreptatea să triumfe în cazul acestuia, dar când vine vorba ca MISA să fie solidară în nenorocire cu alții care dau de necaz, vorba țiganului: MUCLES ! Nici un cuvințel ! Boldea i-a fost alături lui Gregorian Bivolaru  cât a fost elev la MISA și avocat al yoghinilor.

Acum ar fi fost momentul ca MISA să ceară o judecată corectă și în cazul Boldea, fără circ și cătușe fluturate amenințător.

MISA însă nu poate face asta. MISA nu este solidară decât cu Gregorian Bivolaru ! Iar Gregorian Bivolaru însă nu este solidar cu nimeni, decât cu el însuși, “mereu același” !  Dacă deschizi pagina yogaesoteric.net remarci cu stupoare că majoritatea titlurilor de prim plan se referă la abuzurile și nedreptățile împotriva lui Gregorian Bivolaru ! De unde atâta disperare !? Se simte oare cineva cu musca pe căciulă !?

Mai mult, MISA nu greșește niciodată ! La MISA, totul este perfect și bine, de la extraordinar de bine în sus ! Toți se realizează spiritual plenar, prin amor cu continență, se mențin tineri și perfect sănătoși, iar micile (dar desele !!!!) excepții, sunt trecute sub tăcere, o tăcere jenantă care arată că actuala conducere MISA nu se prea înpacă cu fața crudă și distrugătoare a Timpului… și nu vor să accepte lecția înțelepciunii acestuia.

Ultimul caz de care am aflat chiar azi, este al fostului nostru coleg de curs (în același an cu mine 19 – daca nu retrogradam eu), Anton Tuturuga. Un tip amuzant, jucăuș, amantul multor femei de la MISA, chiar din rândul VIP-urilor (se cunoștea “bine”inclusiv cu președintele MISA, Gabriela Ambăruș). A murit sâmbătă spre duminică, după o complicație suferită în urma unei operații de extirpare a unei tumori cerebrale. Și încă le spunea zilele trecute colegilor că nu va lipsi nici acest an de la tabăra de yoga de la Herculane, el care nu a lipsit în nici un an…

Dumnezeu să îi ierte păcatele !

Uman ar fi fost ca de fiecare dată când un vechi coleg și prieten (mai mult sau mai puțin intim sau apropiat – în fond am frecventat aceleași cursuri aproape 20 de ani !) părăsește această lume, să nu ascundem acest lucru, ci să îl însoțim pe ultimul drum, să fim alături de el și familia lui (dacă a avut !) și să îl păstrăm viu în memoria noastră, pomenindu-l în rugăciunile noastre. Poate că rubricuța de pe yogaesoteric în care sunt “îngropați” în ocări eu și alții asemenea mie, ar fi bine să se transforme într-un loc al necroloagelor, în care să apară câteva cuvinte spuse din suflet pentru cei care ne-au fost apropiați.

În încheiere, propun un singur lucru: un program umanitar/spiritual de tipul coelctelor publice, pentru bolnavii care au nevoie de bani pentru intervenții chirurgicale deosebit de scumpe ce redau vederea la orbi.

Numai că în cazul de față, colecta noastră să fie de altă natură: să adunăm rugăciuni către Dumnezeu într-o inițiativă care să se intituleze:

SĂ ÎL AJUTĂM PE GREGORIAN BIVOLARU SĂ ÎȘI RECAPETE VEDEREA !

Să vadă ce a fost și ce a ajuns. Unde putea să fie și unde este acum. Unde puteau să fie discipolii lui și unde sunt acum.

Și mai ales, ce îl așteaptă dacă nu se îi revine VEDEREA:

CĂDEREA ÎN PRĂPASTIE, UNDE ESTE PLÂNSUL ȘI SCRÂȘNIREA DINȚILOR.

 

Dumnezeu să îl ierte și să îi ierte și lui păcatele !

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer