Foto: http://www.inpolitics.ro/cristian-parvulescu-protestele-din-capitala-se-inscriu-intr-o-miscare-de-nemultumire-globala-art65794.aspx#

   Iata ce putem citi in articolul Cristian Pârvulescu: Icoanele în școli, o discriminare în spațiul public:

Prezența icoanelor în școlile din România reprezintă o discriminare în spațiul public în care se manifestă educația, a afirmat vineri președintele Asociației Pro Democrația (APD), Cristian Pârvulescu.

“Problema icoanelor în școlile din România ca și a crucifixelor în Italia este o problemă foarte controversată. Este un semn de înstăpânire a unei anumite filosofii asupra celorlalți. Este vorba de o discriminare în spațiul public în care se manifestă educația. În condițiile în care spațiul public este neutru, iar clasa este un spațiu public care este neutru orice semn îi neagă neutralitatea”, a spus Cristian Pârvulescu.

În interiorul spațiului neutru pot exista diversități de opinie, de filosofie, de orientare, care pot fi acceptate, dar spațiul trebuie să rămână neutru, a susținut acesta.

Pârvulescu este de părere că spre deosebire de “crucifixul italian care ține de tradiție”, “icoana românească instaurează o formă de inegalitate”.
“Crucifixul italian ține de tradiție. Icoana românească ține de tradiție? Mă îndoiesc. În clasele românești interbelice nu existau icoane. Se făcea religie, exista o dezbatere. România interbelică era profund religioasă, dar icoanele nu erau prezente în școală, ci doar în biserică. Introducerea icoanelor în școală (…) a apărut după 1990. Nu există niciun fel de element anterior, (icoana n.r.) nu are statutul crucifixului și de aceea cred că este o formă de inegalitate care se instaurează”, a mai spus Pârvulescu, citat de Agerpres.

Președintele APD susține că “păstrarea icoanelor în clasă nu înseamnă o creștere a comportamentului real religios în România”.
“Eu cred că românii doar în mod formal se consideră religioși, practica lor cotidiană arată contrariul”, a precizat Cristian Pârvulescu.

Comentariu saccsiv:

Nu-i de mirare. Cristian Pârvulescu a fost in Consiliul National al Fundatiei pentru o Societate Deschisa George Soros:

GEORGE SOROS, GUVERNUL MONDIAL, NOUA ORDINE MONDIALA, lista lui Soros

 

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer