áOrganiza■ia MondialŃ a SŃnŃtŃ■ii a publicat o listŃ extinsŃ cu tulburŃri ║i afec■iuni psihice de naturŃ sŃ fie tratate de medicul psihiatru, incluzÔnd la categoria afec■iuni dieta cu alimente crude ║i vegetarianismul, relateazŃáAgerpres.

Unul din argumentele care au dus la decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afec■iune a fost cazul unei familii din ora║ul Malaga (Spania), care se hrŃnea doar cu alimente netratate termic ║i ║i-a adus copiii ţn stare de comŃ. Micu■ii au putut fi salva■i doar datoritŃ vecinilor care au chemat la timp salvarea.

PŃrin■ii copiilor au fost trimi║i la tratament obligatoriu ţntr-o clinicŃ psihiatricŃ ║i le-a fost interzis sŃ-║iámaiávadŃ copiii.

Cu toatea acestea, Asocia■ia americanŃ a nutri■ioni║tilor nu ţmpŃrtŃ║e║te pozi■ia radicalŃ a OMS privitor la hrana vegetarianŃ. ╬n condi■iile unui regim alimentar bine echilibrat, vegetarianismul poate aduce beneficii pentru sŃnŃtate ║i poate asigura organismului cu toate elementele necesare.

Anul trecut, pe lista afec■iunilor care pot fi tratate pe cale medicalŃ, OMS a inclus iubirea. ╬n schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburŃri pshice.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares