Organizația Mondială a Sănătății a publicat o listă extinsă cu tulburări și afecțiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecțiuni dieta cu alimente crude și vegetarianismul, relatează Agerpres.

Unul din argumentele care au dus la decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afecțiune a fost cazul unei familii din orașul Malaga (Spania), care se hrănea doar cu alimente netratate termic și și-a adus copiii în stare de comă. Micuții au putut fi salvați doar datorită vecinilor care au chemat la timp salvarea.

Părinții copiilor au fost trimiși la tratament obligatoriu într-o clinică psihiatrică și le-a fost interzis să-și mai vadă copiii.

Cu toatea acestea, Asociația americană a nutriționiștilor nu împărtășește poziția radicală a OMS privitor la hrana vegetariană. În condițiile unui regim alimentar bine echilibrat, vegetarianismul poate aduce beneficii pentru sănătate și poate asigura organismului cu toate elementele necesare.

Anul trecut, pe lista afecțiunilor care pot fi tratate pe cale medicală, OMS a inclus iubirea. În schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburări pshice.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer