Descoperire alarmanta: Ce dubleaza riscul de deces
á”Nu sta, cŃ ţți stŃ norocul !” spune un vechi proverb romÔnesc.áCei care stau prea mult pe canapea sau la birou trebuie sa stie ca sunt expusi unui risc dublu de deces. Cei care stau jos 11 ore pe zi au un risc cu 40% mai mare de deces.
Decesul, in acest caz, este cauzat de diferiti factori. Cercetatorii au mai constatat ca oamenii care stau jos intre 8 si 11 ore pe zi au un risc cu 15% mai mare de a muri, scrieáCBS News.

Nu au probleme mari in aceasta privinta persoanele care stau asezate mai putin de patru ore pe zi. Studiul a fost efectuat pe 22.497 de persoane cu varsta de cel putin 45 de ani. Acesta este unul dinte putinele studii facute in legatura cu inactivitatea fizica. Anul trecut, specialistii de la Hravard au constatat ca doua ore de privit la televizor pe zi determina cresterea riscului de a faceádiabetáde tipul II cu 20%.

Totodata, privitul la televizor timp de doua ore zilnic determina si o crestere a riscului deáboliádeáinimacu 15%. In plus, trei ore de privit zilnic cresc riscul de a face orice boala. Lipsa activitatii fizice a fost legata de numeroase cazuri deácancerála colon sau cancer mamar.

CategoryUncategorized
Tags

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer