Americanii vor să cenzureze din nou Internetul ! De data asta, în numele Securității !

Dacă ați uitat de legi precum SOPA și de PIPA, atunci ar trebui să fiți atenți la încă un proiect legislativ de cenzură pe internet. De data asta nu în numele drepturilor de autor, că în numele securității în spațiul virtual.

Autoritățile americane au autorizat deja un proiect de lege care presupune limitarea și cenzura pe internet, numit CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act). Proiectul are șanse mult mai mari să ajună lege decât cele precedente pentru că motivul pare, cel puțin la prima vedere, unul mult mai solid.

Nu demult, un fost oficial al FBI a făcut o declarație surprinzătoare pentru publicația Wall Street Journal: Shawn Henry a afirmat că instituția sa pur și simplu pierde războiul cu hackerii.

Criminalii internetului sunt pur și simplu mult prea talentați, iar măsurile de apărare sunt mult prea slabe, a mai spus Shawn Henry.

Peste jumătate (58%) din furturile de date pe internet din anul trecut au fost făcute de activiști, potrivit unui raport anual publicat de compania americană de telecomunicații Verizon.

Anul 2011 a fost marcat de atacuri repetate ale mișcărilor Anonymous și LulzSec, care au vizat multinaționale și organizații guvernamentale, polițienești sau militare.

sursa: capital.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *