Încă un pas către CONTROLUL TOTAL ! Google a prezentat ochelarii de “realitate augmentata”, care aduc serviciile companiei pe o lentila. Întrebarea este: ÎL VEI LĂSA PE BIG BROTHER GOOGLE SĂ ÎȚI SPIONEZE VIAȚA PRIN OCHII TĂI !?

 

Google a prezentat ochelarii de “realitate augmentată”, care aduc serviciile companiei pe interiorul unei lentile, fiind capabili, la comandă vocală, să facă poze, să pornească sesiuni de videochat, să afișeze ghiduri GPS sau să alerteze utilizatorul atunci când este aproape de un cunoscut.

Gadgetul, dezvoltat de aceeași divizie a Google responsabilă de mașinile care se conduc singure, este încă în faza de testare și finisare și nu poate fi comandat sau cumpărat din magazine, transmite Reuters, preluata de MEDIAFAX .

Prototipul a fost prezentat miercuri noaptea pe rețeaua de socializare Google+ printr-un scurt montaj, care prezintă ochelarii din perspectiva unui utilizator care se plimbă prin New York.

“Project Glass”, așa cum este denumit proiectul, a fost promovat astfel pentru a permite utilizatorilor să-și exprime părerile despre gadget și pentru a ajuta compania să adapteze ochelarii la preferințele publicului, potrivit Google.

Utilizatorul din clip dă comenzi vocale ochelarilor, prin care face află ce întâlniri are în ziua respectivă și condițiile meteo, răspunde unui mesaj primit de la un prieten, poartă o convorbire prin videochat, face o poză pe care o încarcă pe contul de Google+, obține îndrumări GPS pentru a ajunge la destinație și este alertat atunci când se apropie de o cunoștință conectată de asemenea la serviciile Google. De asemenea, ochelarii îl alertează dacă serviciile de transport în comun funcționează normal.

Compania a precizat că secvența video are rolul de a demonstra “cum ar putea arăta această tehnologie”.

Pozele prezentate de Google arată o ramă de ochelari la care este atașat, în dreptul ochiului drept, un mic display care integrează funcțiile prezentate.

sursa: tech.rol.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *