Jurnalistul care a spus adevărul despre SUA putrezește în închisoare la ordinul lui Obama. Vezi ce a descoperit

Foto: Business Insider
Potrivit jurnalistului american Jeremy Scahill, Barack Obama i-ar fi telefonar președintelui Yemenului, Abdullah pentru a-și exprima “profunda îngrijorare” în privința eliberării jurnalistului Abdulelah Haider Shaye din închisoare.

Shaye este un ziarist din Yemen care a făcut foarte multe reportaje despre războiul terorii pe care îl duce America, dar a intervievat și foarte mulți membri ai grupării teroriste Al Qaeda, care erau vânați de americani.

Ultimul său reportaj i-a făcut pe americani să se rușineze:

“Pe 17 decembrie 2009 președintele Barack Obama a ordonat un atac – în care au fost folosite bombe și grenade – în satul al Majala din provincia Abyan din Yemen. Atacul s-a sfârșit cu moartea a 14 femei și 21 de copii. În tot acest timp guvernul de la Yemen a mușamalizat atacul preluând asupra lor vina, pretinzând că forțele armate din Yemen au pus la cale acest atac”.

Shaye a fost primul jurnalist care a ajuns la locul atacului. Potrivit americanului Scahill, Shaye a fost cel care a făcut primele fotografii care au demonstrat că SUA și nu Yemenul a comandat atacul, mai mult, tot Shaye a demonstrat că victimele masacrului au fost 35 de femei și copii, ci nu “35 de militanți violenți”, așa cum au pretins americanii.

Acest adevăr scos la iveală de jurnalistul din Yemen a fost confirmat și de telegramele publicate de WikiLeaks, care arătau că pentru SUA acest atac a fost o glumă, forțându-i pe conducătorii din Yemen să își asume “responsabilitatea atacului”.

Jurnalistul american îi ia apărarea lui Shaye: “A fost acuzat că a fost omul media al grupării Al Qaeda, oferindu-le teroriștilor informații din bazele militare din Yemen și din interiorul ambasadelor străine, pentru potențiale atacuri. Au fost aduse numeroase acuzații împotriva lui, iar americanii au sugerat să fie condamnat la moarte”.

Organizația Drepturilor Omului au condamnat procesele în care a fost judecat jurnalistul, spunând că acestea au fost o mascaradă și au cerut eliberarea imediată a jurnalistului.

Până în prezent nu se știe ce i se va întâmpla.

sursa: Antena 3
CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares